Ne taip seniai vyko taip pat iš Vakarų „aktyvistų“ perimta isterija prieš skiepus, įgavusi tokį mąstą, jog net Seimo nariui Dainiui Kepeniui su pasekėjais buvo leista Seime surengti spaudos konferenciją. Tačiau tymų protrūkis viską pastatė į savo vietas – skiepytis būtina.

Turbūt laikas viską į savo vietas sustatys ir 5G technologijoje. Nesileisiu į technines 5G detales bei JAV nesutarimus su kinų bendrove „Huawei“.

Trumpai tariant, 5G – tai naujos kartos ryšio tinklas, užtikrinantis didesnį duomenų perdavimo greitį ir padedantis naudoti pažangias technologijas tokiose srityse kaip autonominiai automobiliai, nuotolinė medicininė diagnostika ir mobilieji mokėjimai.

Jau dabar jau paplitusios sąmokslo teorijos, jog 5G ryšiui reikalingų antenų spinduliavimas gali (žodis „gali“ čia labai svarbus) sukelti vėžį, nevaisingumą, autizmą bei kitas ligas. Kai ką apėmusi tokia didelė baimė lyg tai jau būtų faktas. Tačiau tų antenų dar beveik nėra.

Mobiliųjų telefonų skleidžiamos radiacijos baimė nėra niekas naujo. Ne taip seniai buvo „kovojama“ prieš 4G. O anksčiau – prieš mobilius telefonus apskritai. Kaip ir prieš mikrobangines krosneles.

Tačiau, sakykim, Britanijoje nuo 1990 iki 2016 metų mobiliųjų telefonų skaičius išaugo 500 procentų, o smegenų auglių buvo diagnozuota 34-ais procentais daugiau, bet ir tai tikriausiai yra dėl pagerėjusios diagnostikos.

Labiausiai garsus anti5G aktyvistas yra olandas, UFO tyrinėtojas John Kuhles. Jis 2018 metais įkūrė „Facebook“ grupę „Stop5G“. Ši grupė turi daugiau nei dvidešimt tūkstančių narių ir daug panašių ją remiančių internetinių grupelių. Ji aktyvi ne tik FB, bet ir tviteryje bei instagrame.

Šių metų pradžioje Kremliaus propagandinis kanalas „Russia Today“ (RT) pranešė JAV žiūrovams, kad 5G yra „pavojingas eksperimentas daromas su žmonija“. RT laidų pavadinimai įspūdingi – „Visiškai išprotėję: telekomo industrija ignoruoja 5G keliamus pavojus“, „Ar gali 5G padidinti vaikų vėžio riziką?“ ir panašūs.
Valentinas Mitė

Kai kurie mokslininkai taip pat būgštauja, jog naujoji technologija gali būti pavojinga sveikatai, bet įrodymų nėra.

Kremliaus troliai, jei jie skaitys šį tekstą, vėl spjaudysis, jog autorius visur įžvelgia „Kremliaus ranką“. Ir vis tik ji yra ir šioje teorijoje.

Šių metų pradžioje Kremliaus propagandinis kanalas „Russia Today“ (RT) pranešė JAV žiūrovams, kad 5G yra „pavojingas eksperimentas daromas su žmonija“. Puolimą prieš šią technologiją RT pradėjo jau pernai ir iš viso „jos keliamiems pavojams“ skyrė apie dešimt laidų. RT laidų pavadinimai įspūdingi – „Visiškai išprotėję: telekomo industrija ignoruoja 5G keliamus pavojus“, „Ar gali 5G padidinti vaikų vėžio riziką?“ ir panašūs.

Ta pati giesmelė kaip ir socialinių tinklų aktyvistų – tie, kurie naudosis 5G technologija susirgs vėžiu, sumažės protinis aktyvumas ir panašiai. RT yra tas pats kanalas, kuris kaltinamas, jog kišosi į JAV rinkimus. Jo tikslas aiškus – destabilizuoti Vakarus, demokratiškai išrinktus vadovus ir bendrai politinį gyvenimą.

Beje, RT palaikė ir prieš skiepus nukreiptą judėjimą. Trūksta, jog dar paremtų judėjimą „Žemė yra plokščia“. Taip yra ir toks. Kaip yra ir manančių, jog amerikiečiai nenusileido Mėnulyje, o mes esame valdomi Pasaulinės vyriausybės.

Vyksta informacinis karas ir RT visiškai nesvarbu, jog Rusijos Prezidentas Vladimiras Putinas vasario mėnesį pareiškė, kad Rusija vystys 5G technologiją. Vienas dalykas kas vyksta Rusijoje, o visai kitas „informuoti“ Vakarų žiūrovus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (109)