V. Pranckietis ar ne V. Pranckietis (Seimo pirmininko poste - ELTA) yra dešimtos eilės klausimas, tačiau dešimtos eilės klausimus R. Karbauskis sugeba iškelti į pirmus puslapius ir antraštes ir drumsti visiems protą, imituodamas kažkokią veiklą, vietoje to, kad būtų reali veikla, kurią privalo užtikrinti valdančioji dauguma“, – Eltai sakė E. Gentvilas.
Pasak liberalo, R. Karbauskio nesutarimai su V. Pranckiečiu yra asmeninių sąskaitų suvedinėjimas.

„Man atrodo, kad V. Pranckiečio klausimas yra R. Karbauskio nesuvestų sąskaitų su V. Pranckiečiu klausimas ir jis net dreba, kaip nori suvesti šitas sąskaitas, bet tai yra jų problema“, – teigė E. Gentvilas, pridūręs, kad tai, pasak jo, nėra valstybės reikalas.

„Nueikite ir paklausinėkite šimto žmonių, kas jiems svarbiau – vaiko pinigai, nemokami vaistai senukams, nemokamas maitinimas moksleiviams, ar V. Pranckiečio klausimas“, – pridūrė LRLS lyderis.

Vis dėlto, sakė E. Gentvilas, jis palaiko V. Pranckiečio poziciją likti užimame poste.

„Kaip politikas, aš galiu duoti jam patarimų – stovėk, kaip stovi laisvė, kaip toje dainoje… (…) Nieko jis blogo nėra padaręs, kažkada užgavęs jautrią R. Karbauskio sielą ir gal ne vieną kartą užgavęs, tai štai dabar ir kenčia. Valstybiniu požiūriu niekur jam nereikia sprukti, jis turi stojiškai laukti to balsavimo dėl nepasitikėjimo juo. Manau, kad jis laimėtų tą pasitikėjimą. Taip, santykiai su „valstiečiais“ bus sugriuvę, bet atrodo, kad jis tam pasirengęs“, – sakė E. Gentvilas.

ELTA primena, kad trečiadienį R. Karbauskis pareiškė, jog dėl V. Pranckiečio veiklos ir pasisakymų bus kreiptasi į LVŽS Etikos komisiją ir siekiama pašalinti bendrapartietį iš „valstiečių“ gretų. Pasak jo, V. Pranckietis kasdien žemina partiją ir jos vadovybę.

Įtampa tarp R. Karbauskio ir V. Pranckiečio vyrauja pastarajam nesutinkant savanoriškai pasitraukti iš Seimo pirmininko posto. R. Karbauskio teigimu, V. Pranckietis turi užleisti poziciją „socialdarbiečiams“, nes taip yra numatyta pasirašytoje valdančiosios koalicijos sutartyje. Pats V. Pranckietis tokį spaudimą vadina šantažu.