59-ąją mačo minutę šeimininkų gynėjas Marko Gobeljičius atvira koja „įčiuožė“ į V. Slavicko koją ir netrukus prieš save išvydo raudoną kortelę. Į ligoninę skubiai išvežtas „Sūduvos“ gynėjas patyrė abiejų blauzdos kaulų lūžį bei po trečiadienį Belgrade atliktos operacijos turės ilgam pamiršti futbolą.

V. Čeburinas mano, jog nesportinis serbo poelgis galėjo būti tyčinis. Ant varžovo įniršęs specialistas iš Kazachstano pasiūlė jam griežtą bausmę bei užsiminė, jog praeityje jau ne vieną rimtą traumą patyrusio 33-ejų V. Slavicko karjera galimai pakibo ant plauko.

„Esu dėkingas savo žaidėjams, kurie net ir po tokios rimtos komandos draugo traumos nenuleido rankų, liko maksimaliai susikaupę ir toliau siekė teigiamo rezultato. Labai blogai, kad žaidėjai patiria tokias traumas. Esu tikras, kad už tai atsakingi asmenys skirs griežtą bausmę varžovų žaidėjui.

Norėtųsi, kad diskvalifikacija būtų iki to laiko, kol į aikštę nesugrįš traumuotas futbolininkas. Tam, kad taip besielgiantis žaidėjas nežaistų futbolo. Sakau tai ne iš pykčio. Traumuotas žaidėjas negalės žaisti gal metus, gal dvejus. Klausimas, ar iš viso Vaidas dar galės tęsti karjerą?“, – kalbėjo V. Čeburinas.


Tiek V. Slavicko, tiek ir V. Čeburino bei visos „Sūduvos“ komandos spaudos konferencijoje atsiprašė „Crvena Zvezda“ vyriausiasis treneris Vladanas Milojevičius, kuris po rungtynių kartu su pravirkusiu 26-erių M. Gobeljičiumi prašyti atleidimo nuėjo ir į marijampoliečių rūbinę.

Kalbėdamas apie rungtynių eigą, V. Čeburinas teigė, kad varžovų žaidimas jo nenustebino bei apgailestavo dėl neišnaudotų savo auklėtinių progų.

„Varžovų komandai viskas baigėsi sėkmingai, o mums – ne. Puikiai supratome varžovų pajėgumą, tačiau turėjome savo galimybių. Deja, nepavyko jomis pasinaudoti. Mes supratome ir tikėjome, kad „Crvena Zvezda“ nuo pirmųjų akimirkų kurs didelį spaudimą. Vis dėlto padėtis susiklostė taip, kad mes per greitai praleidome pirmąjį įvartį.

Greitai praleistas įvartis visada turi neigiamos įtakos praleidusiai komandai, o įmušusiai komandai tai tampa pozityvo užtaisu. Vis dėlto mes net ir po antro praleisto įvarčio stengėmės perlaužti rungtynių eigą, lankėmės ir varžovų baudos aikštelėje, tačiau įmušti nepavyko“, – dėstė V. Čeburinas.

Strategas po sudėtingo mūšio padėkojo savo kariaunai už kovą ir paguodos įvartį, o antrus metus iš eilės „Sūduvą“ eliminavusiems serbams palinkėjo sėkmės.

„Mes bandėme kurti spaudimą, tačiau „Crvena Zvezda“ puikiai gynėsi ir rengė labai pavojingas kontratakas. Vienu metu rungtynėse komandos netgi paeiliui pataikė į skersinį. Mūsų žaidėjai buvo maksimaliai susitelkę kovai, todėl esu jiems už tai dėkingas.

Įvartį įmušėme, bet tuomet baigėsi rungtynių laikas. Linkiu serbams sėkmės kitame Čempionų lygos atrankos etape, o mes, deja, čia baigiame savo pasirodymą ir viliamės kuo toliau nužygiuoti Europos lygoje“, – sakė V. Čeburinas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)