Remiantis pranešimu, sulaikymo metu automobilio vairuotojas (g. 1983 m.) nepakluso teisėtiems pareigūnų reikalavimams sustoti ir važiuodamas atbuline eiga, taranavo judėjimo kryptimi važiuojančius tarnybinius policijos automobilius „Citroen Berlingo“ ir „Škoda Octavia“ su įjungtais mėlynos šviesos signalais.

Automobilio vairuotojas ir du kartu vykę asmenys sulaikyti, įtariamųjų automobilyje rastos cigaretės ir valstybiniai numeriai.

Pareigūnai rimtų sužalojimų išvengė, vienas pareigūnas nuvežtas į ligoninę, ten jam nustatytas nugaros sumušimas ir kaklo patempimas. Jis išleistas gydytis ambulatoriškai.

Automobilio „VW Passat“ salone ir bagažinėje rastos 45 dėžės su cigaretėmis, pažymėtomis Baltarusijos Respublikos banderolėmis. Įtariamieji: vyras (g. 1983 m.), vyras (g. 1993 m.) ir vyras (g. 1976 m.), sulaikyti ir uždaryti į areštinę. Tęsiant ikiteisminio tyrimo veiksmus, buvo atlikta krata Šalčininkų r., Eišiškių miestelyje, kur garaže buvo rastos dar 73 dėžės cigarečių su Baltarusijos Respublikos banderolėmis.