Buvęs Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos Seime narys Vytautas Bakas teigia, kad pirmadienio partijos tarybos posėdžio rezultatai dėl pasitikėjimo partijos lyderiu Ramūnu Karbauskiu negali būti vertintini kaip objektyvūs, greičiau – kaip paklusnumo įrodymas.

„Dauguma skyrių palaikė R. Karbauskį, bet kartu palaikė ir save. Jeigu kalbėtume apie tai, kas turėtų partijoje daryti išvadas, prisiimti atsakomybę už nepavykusius rinkimus, tai ne vienas R. Karbauskis (...) ir skyrių vadovai. Kas gali balsuoti prieš save? (...) Manau, kad jis (balsavimas. – ELTA) atspindi tik tai, kad skyrių vadovai, Seimo nariai pareiškė paklusnumą, bet mes visiškai neturime jokios informacijos, kaip jaučiasi skyriai“, – Delfi.lt portale kalbėjo V. Bakas.

„Tokie dalykai turėtų būti aptariami suvažiavimuose, kada ypač kalbame apie objektyvų situacijos konstatavimą, priežastis, dėl kurių tie treji rinkimai nepasisekė, ir atsakomybę“, – pridūrė jis.

Pasak Seimo nario, tarybos posėdžio rezultatai nėra stebinantys. Pasak V. Bako, didesnė intriga yra ta, kaip jie bus panaudoti.

„Tai (rezultatas. – ELTA) nebuvo kažkoks stebuklas. Kita vertus, klausimas, kaip toks sprendimas atsilieps pačiai partijai ir kaip tą sprendimą R. Karbauskis išnaudos. Ar kad stiprintų pačią partiją, padarytų iš jos demokratišką, atvertų ją, sustiprintų programines nuostatas, ar supras kaip besąlyginį paklusnumą. Ar kaip galimybę ar paklusnumą“, – teigė jis.

ELTA primena, kad pirmadienį vyko LVŽS tarybos posėdis, kuriame tarybos nariai slaptu balsavimu pareiškė pasitikėjimą partijos pirmininku R. Karbauskiu.

Iš 80 biuletenių 65 buvo palaikantys R. Karbauskį, prieš buvo 11 balsavusiųjų, 3 - susilaikė, 1 biuletenis buvo sugadintas.