„Manau, kad gal net šią pratęstą sesiją nieko neįvyks, gali būti, kad tai vyks rudenį, nes yra pakankamai daugiau darbų šiandien be Seimo pirmininko klausimo“, – antradienį Seime žurnalistams sakė „tvarkiečių“ lyderis.
Nepanoręs atskleisti, kaip balsuotų nepasitikėjimo dėl Seimo pirmininko procedūros metu, R. Žemaitaitis pridūrė, jog Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS), jo nuomone, yra labai vieninga.

„Ką parodė „valstiečių“ Taryba, tai, kad partija labai stipri, yra vieninga. (...) Tai yra labai didelis signalas pačiam ir Seimo pirmininkui, ir kitiems, kurie buvo pagal partinį principą pastatyti žmonės“, – sakė R. Žemaitaitis.

Pasak Tvarkos ir teisingumo pirmininko, parašų, reikalingų inicijuoti balsavimą dėl nepasitikėjimo V. Pranckiečiu, rinkimas jau prasidėjo.
„Mūsų frakcijoje, ko gero, visi pasirašys, nes mes vykdome (koalicinės. – ELTA) sutarties tekstą. Sutartį pasirašiau ir aš“, – teigia R. Žemaitaitis.

ELTA primena, kad pirmadienį posėdžiavusi LVŽS taryba pritarė koalicinės sutarties vykdymui, pagal kurią Seimo pirmininko postas turi atitekti koalicijos partneriams „socialdarbiečiams“.

Anot R. Karbauskio, tarybos susirinkimo metu buvo balsuota, ar visi partijos nariai privalo vykdyti sutartį. Už tai balsavo 68 tarybos nariai, prieš – 1, o susilaikė 7.

Pats Seimo vadovas V. Pranckietis teigė, kad balsavimas jo nenustebino, todėl ir toliau laikysis savo nuomonės ir iš posto trauksis tik surengus nepasitikėjimo procedūrą Seime.