Skelbiama, kad per operaciją buvo sulaikyti trys žmonės, du iš jų – netoliese Forli oro uosto. Pareigūnai teigia, kad reidų metu buvo konfiskuota ir daug neonacių propagandinės medžiagos.

Reidai – dalis plataus masto tyrimo, kurio metu Italijos pareigūnai analizuoja, kaip Italijos radikalioji dešinė talkina Rusijos remiamiems separatistams iš rytinių Ukrainos teritorijų, skelbia vietos žiniasklaida.

Anot pareigūnų, per reidą pas ekstremistus aptikta raketa kadaise buvo naudojama Kataro kariuomenės.

Kaip informuoja žiniasklaida, operacijai vadovavo Turino specialiosios policijos pajėgos, vadinamos „Digos“, o joms Milano, Forli ir Novaros policijos pareigūnai.

Žiniasklaida skelbia, kad reido metu buvo sulaikytas buvęs Italijos muitinės pareigūnas ir radikaliosios dešinės partijos „Forza Nuova“ aktyvistas penkiasdešimtmetis Fabio del Bergiolo, 42 metų Šveicarijos pilietis Alessandro Monti ir 51 metų italas Fabio Bernardi.

Nustatyta, kad konfiskuota raketa – prancūzų gamybos „Matra Super 530 F“.

„Reido metu buvo konfiskuota puikios būklės seniau Kataro kariuomenės naudota raketa oras–oras“, – teigiama policijos išplatintame pareiškime.

Liepos 3 dieną Genujos teismas skyrė laisvės atėmimo bausmę trims asmenims, kurie buvo pripažinti kaltais kovoję išvien su Rusijos remiamais separatistais, kontroliuojančiais nemažą dalį Ukrainos Donecko ir Luhansko regionų.

Genujos byloje dviem vyrams – italui Antonio Cataldo ir Albanijoje gimusiam Olsi Krutani – teismas skyrė dvejų metų ir aštuonių mėnesių laisvės atėmimo bausmę. Trečiasis asmuo – Moldovos pilietis Vladimitas Vrbitčii – nuteistas vienerių metų ir keturių mėnesių laisvės atėmimo bausme.

Rytinėse Ukrainos teritorijose per karinius veiksmus nuo 2014 metų jau žuvo daugiau nei 10 tūkst. žmonių. Susirėmimai su Ukrainos pajėgomis nesiliauja ir po šiai dienai, tačiau fronto linija nesikeičia jau kiek ilgiau nei metus.