Nors antradienį Rajko Mitičiaus stadione didžiausią triukšmą kelsiantys ištikimiausi „Crvena Zvezda“ gerbėjai, vadinamieji „Delije“, yra žinomi kaip vieni aršiausių „ultrų“ pasaulyje, marijampoliečiai prieš rungtynes Serbijoje pasitinkami kaip bičiuliai.

Belgrado klubo treneris Vladanas Milojevičius ir jo auklėtiniai kalbėdami apie varžovus vis pabrėžia jų komandoje žaidžiančių legionierių iš Balkanų šalių svarbą, tai akcentuoja ir šalies žiniasklaida, o serbų fanai „Sūduvos“ paskyras socialiniuose tinkluose atakuoja ne grasinimais, o maloniais sėkmės palinkėjimais.

Stipriausioje Lietuvos komandoje šiuo metu pusę sudėties sudaro lietuviai, o kitą pusę – legionieriai. Greta dešimties vietinių žaidėjų „Sūduva“ turi tris kroatus, du iš Balkanų kilusius austrus, ir po vieną serbą, juodkalnietį, bosnį, slovaką bei kanadietį. Vis dėlto ekipai vadovaujantis kazachas ragina serbus jo auklėtinių „saviškiais“ nevadinti.

„Dabar mes visi esame lietuviai, o rungtynėse prieš „Crvena Zvezda“ atstovausime „Sūduvai“. Mes stipri komanda tuo, kad esame vieningi. Mums nėra skirtumo, kas iš kur į Marijampolę atvyko ir kokios yra mūsų tautybės. Turime tikslą ir ryžtą šiame turnyre eiti pirmyn. Tikrai labai norime tai padaryti“, – sakė V. Čeburinas.

Kaip ir jo auklėtiniai, V. Čeburinas laukia itin sudėtingų rungtynių bei gerokai agresyvesnio „Crvena Zvezda“ žaidimo nei Marijampolėje.

„Atsakomosios rungtynės, be abejo, bus labai sunkios. Suprantame, kad savų žiūrovų palaikymas ir žaidimas savoje aikštėje yra svarbus faktorius. Žaisime labai rimto varžovo aikštėje, bet mes esame tam pasiruošę.

Rungtynės parodys, kiek sėkmingai mes išnagrinėjome ir sudėjome tuos komponentus, kuriuos mums reikės naudoti prieš „Crvena Zvezda“. Mūsų užduotis yra įdėti maksimaliai pastangų, kad pasiektume teigiamą rezultatą“, – pasakojo 54-erių specialistas.

Prieš metus Belgrade marijampoliečiai skaudžiai pralaimėjo 0:3, o bendru rezultatu nusileido Čempionų lygos grupių etapą pasiekusiam ir ten net „Liverpool“ nugalėjusiam „Crvena Zvezda“ klubui 0:5.

Paklaustas, ar nesibaimina būti sutriuškintas Serbijos sostinėje antrus metus iš eilės, V. Čeburinas patikino, kad bet kokią baimę užgožia žaidimo prieš pajėgią komandą malonumas.

„Jei bijai vilko, neik į mišką. Mes vertiname „Crvena Zvezda“ komandą ir jos pajėgumą, tai tikrai yra labai rimtas varžovas, tačiau mums patiems dėl to žaisti bus tik maloniau“, – teigė strategas.

„Sūduva“ ir „Crvena Zvezda“ komandos susitiks 21.45 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)