Sprendimas skelbti bankrotą buvo priimtas dėl susidariusių organizacijos skolų ir nepavykus surinkti lėšų joms padengti.

„Organizacija turi tam tikrą metinį biudžeta, kuriame turi veikti. Kai buvome išrinkti į tarybą ir atradome, kokios skolos yra paliktos, pabandėme rasti planą, kaip būtų galima jas restruktūrizuoti ir išmokėti per ilgesnį laiką, bet kadangi kreditoriai nesutiko su mūsų siūlomais variantais, mes tiesiog mes neberadome kito kelio“, – sakė LiKA tarybos narys, kino prodiuseris Kęstutis Drazdauskas.

Kaip rašė portalas „15min.lt“, skolos susidarė dėl anksčiau apdovanojimus organizavusio prodiuserio Rolando Skaisgirio paimtos paskolos, apie kurią LiKA nieko nežinojo.

K. Drazdauskas patvirtino, kad tai buvo pagrindinė bankroto priežastis. „Gana ženkli suma, kurią padengti būtų sudėtinga. Išėjus iš darbo buvusiai direktorei, įstaiga turėjo pilnai su ja atsiskaityti, ir paaiškėjo, kad neturime pakankamai lėšų. Tada įsijungė visi kiti dalykai – kaip visokie inkasiniai, sodrų, antstolių ir panašūs, ir, aišku, kad įmonė toliau negali veikti tokiomis sąlygomis esant“, – pasakojo K. Drazdauskas.

Jis sakė tikintis, kad apdovanojimai gali kitais metais atgimti jau kitoje organizacijoje.

„Aš to tikrai norėčiau, o kokiu būdu ta organizacija galėtų formuotis, turėtų kino bendruomenė apsvarstyti ir rasti sprendimą“, – sakė K. Drazdauskas.

Pasak jo, jei ne minėta paskola, suorganizuoti apdovanojimus tikrai būtų įmanoma. „Mes kaip ir turėjome po praeitų metų sukurtą modelį, bendradarbiaujant kelioms organizacijoms ir pasiskirsčius funkcijoms buvo organizuoti apdovanojimai – juos būtų galimi tokiu principu organizuoti ir toliau, tik šiuo metu LiKA kaip įstaiga negali vykdyti veiklos, tai automatiškai ir visi partneriai negali bendradarbiauti su mumis, ir viskas užkliūva“, – aiškino jis.

K. Drazdauskas pabrėžė, kad tai yra tik paprastos administracinės problemos, įklampinusios apdovanojimus. „Kino bendruomenėje yra noras apdovanojimus išlaikyti, užtikrinti tęstinumą, tik reikia ieškoti kelių“, – sakė jis.

Ar 2020 m. būtų galima organizuoti apdovanojimus už dvejus metus, ar rengti dvi atskiras šventes, kad visi būtų pastebėti, jo nuomone, dar per anksti galvoti.

„Tie filmai gyvena savo gyvenimus, o apdovanojimai savo. Gaila, kad šiuo metu tuos interesus nelabai pavyksta suderinti. Manau, visi tuos apdovanojimus gaus, tik klausimas, ar bus vieni apdovanojimai, kad būtų praeiti metai pagerbti ir einamieji, ar kažkaip bus jungiama, bet čia negaliu atsakyti, reikia diskusijos. Tik tiek galiu pasakyti, kad akademijos apdovanojimų teikimas turi tam tikrą trukmę: fiziškai organizuoti apdovanojimus, balsavimą reikia ganėtinai ilgo laiko, tai šiemet to padaryti tikrai neįmanoma, tiesiog kalendoriuje nėra tiek laiko, Nebent reikėtų rinktis kažkokį supaprastintą situaciją, nes procedūros, kokios buvo iki šiol, per ilgai užtruktų“, – komentavo K. Drazdauskas.

K. Drazdauskas pripažino, kad apie šią situaciją LiKA kalbėjo ir su R. Skaisgiriu, tačiau detalizuoti nenorėjo. „Pakankamai daug laiko praleidome susitikinėdami su visais dalyviais: kiek žmonių – tiek nuomonių. Surasti kokio bendro taško nepavyko iki šiol, esame tokioje situacijoje kaip yra, ir jai nesivystant teigiama linkme, turime laikytis įstatymų, kito kelio nėra“, – apibendrino jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)