2010-aisiais 15-metis J. Čadjenovičius tapo Belgrado „Partizan“ akademijos auklėtiniu, o po penkerių metų prisijungė ir prie pagrindinės komandos. Vis dėlto buvęs Juodkalnijos jaunimo rinktinių žaidėjas principinėse „Partizan“ ir „Crvena Zvezda“ akistatose taip ir nesudalyvavo – dvejus metus jis buvo nuomojamas kitoms ekipoms, o 2017-aisiais savo ilgalaikį kontraktą su Belgrado klubu nutraukė.

Tuomet saugas papildė Čačako „Borac“ klubą bei turėjo galimybę su „Crvena Zvezda“ komanda susitikti pirmą kartą. Tuomet „Borac“ namuose pralaimėjo 0:2, o šiame mače žaidęs J. Čadjenovičius šanso siekti revanšo Belgrade neturėjo – Rajko Mitičiaus stadione vykusias rungtynes jis turėjo praleisti dėl Serbijos pirmenybėse viršyto geltonų kortelių limito.

Pernai J. Čadjenovičius tapo „Sūduvos“ žaidėju marijampoliečiams UEFA Čempionų lygos atrankoje kovojant būtent su „Crvena Zvezda“. Tuomet tik žiūrovu buvęs futbolininkas dabar džiaugiasi galintis vėl žaisti prieš daugkartinius Serbijos čempionus bei pagaliau debiutuoti „Marakana“ vietinių vadinamame stadione, priėmusiame 1973 metų Europos čempionato bei 1976 metų Čempionų lygos finalus.

„Esu labai laimingas – turėsiu galimybę pirmą kartą išbėgti ant vejos legendiniame „Marakanos“ stadione. Manau, jog jame antradienį gali susirinkti apie 30 tūkst. sirgalių, atmosfera turėtų būti labai gera – serbai netaupo savo gerklių ir palaiko savo komandą iš visos širdies“, – bendraudamas su DELFI žurnalistu Belgrade sakė J. Čadjenovičius.

Jovanas Čadjenovičius, Aleksandras Živanovičius ir Semiras Kerla

Nors juodkalnietis nekantrauja išbėgti ant 1960-aisiais pastatyto ir apie 56 tūkst. sirgalių talpinančio stadiono vejos, duodamas interviu DELFI jis teigė, jog priešpriešos pačiai „Crvena Zvezda“ komandai jis nejaučia.

Tiesa, „Partizan“ auklėtinis supranta, jog varžovų fanų gretose jis mylimas nėra, o tai teko pajausti ir pirmojoje tarpusavio akistatoje Marijampolėje, pasibaigusioje lygiosiomis 0:0.

„Futbolas yra mūsų darbas, todėl patys turime būti profesionalai ir negalvoti apie komandų priešpriešas, tai yra fanų reikalas. Marijampolėje girdėjau užgaulias serbų skanduotes, kurios buvo skirtos būtent man, tačiau dėmesio į tai nekreipiu. Esu susikoncentravęs ties savo žaidimu“, – kalbėjo vienas svarbiausių „Sūduvos“ futbolininkų, pridūręs, jog sulaukti įvertinimo pirmajame mače jam buvo itin malonu.

„Buvo labai smagu sužinoti, jog buvau išrinktas geriausiu mačo žaidėju. Tai labai ypatinga, kai rungtyniauji prieš tokį klubą. Antradienį tikiuosi parodyti dar daugiau. Spausiu iš savęs maksimumą. Manau, jog tai darysime visi. Padarysime viską, ką galime, ir tikėsimės geriausio. O ką tai duos, pamatysime“, – sakė J. Čadjenovičius.

24-erių saugas patikino – nėra nieko neįmanomo. Futbolininkas atskleidė, jog „Sūduva“ žino silpnąsias „Crvena Zvezda“ vietas bei žūtbūtiniame mūšyje dėl išlikimo Čempionų lygoje ketina smogti būtent per jas.

„Kovojame su labai dideliu klubu, turinčiu šlovingą istoriją. Visi esame maksimaliai motyvuoti ir tikrai atiduosime visas savo jėgas. Serbai neabejoja, kad „Crvena Zvezda“ laimės, jie yra ryškūs šios poros favoritai, tačiau mes atvykome čia iškovoti bilietą į kitą etapą. Namuose parodėme, kad galime žaisti su jais kaip lygūs su lygiais. Atmosfera mūsų komandoje yra labai gera, esame pasiruošę.

Manome, kad šįkart „Crvena Zvezda“ žais daug geriau. Jie turėtų mus spausti nuo pat mačo pradžios, savo aikštėje jie jaučiasi daug geriau nei išvykose. Nepaisant to, jei atlaikysime pirminį spaudimą, turėsime neblogus šansus. Manau, kad mes esame pasiruošę geriau sužaisti antrąją rungtynių pusę. Galime užpulti vartus ir galime įmušti.

Belgrado komanda tikrai turi silpnų vietų. Šioje sezono stadijoje ji yra kiek nukraujavusi, o mes tai jaučiame, todėl esame dar alkanesni. Pasistengsime smogti ten, kur varžovams skauda labiausiai“, – dėstė J. Čadjenovičius.

Paprašytas įvardinti pavojingiausią „Crvena Zvezda“ žaidėją bei „X faktorių“ marijampoliečių gretose, J. Čadjenovičius pasirinko buvusį Londono „Chelsea“ žaidėją Marko Mariną ir 19-metį „Sūduvos“ saugą Paulių Golubicką.

UEFA Čempionų lygos atranka: Marijampolės "Sūduva" - Belgrado "Crvena Zvezda" (Vytauto Kuralavičiaus nuotr.)

„Marko Marinas – neabejotinai didžiausia grėsmė mūsų komandai, jis jau parodė savo kalibrą pirmajame susitikime. Marko yra „Crvena Zvezda“ motoras, smegenys. Jeigu jį sustabdysime, mums bus daug lengviau.

Mes nemažai tikimės iš Pauliaus. Jis yra labai talentingas saugas ir labai mums padeda. Antradienį jis turės šansą sublizgėti didelėje scenoje bei taip dar labiau pasikelti savo akcijas“, – teigė juodkalnietis.

„Sūduva“ – pirmoji J. Čadjenovičiaus karjeros stotelė užsienyje. Lietuvoje pirmosios legionieriaus duonos paragavęs futbolininkas žavisi Marijampolės komandos organizacija bei yra laimingas galėdamas būti jos dalimi.

„Marijampolėje jaučiuosi labai gerai. „Sūduva“ turi gerą bei kasmet augančią organizaciją ir gali didžiuotis savo žygiais Europos turnyruose. Susitikimai su tokiais klubais kaip Glazgo „Celtic“ ar „Crvena Zvezda“ mažai ekipai bei mažai valstybei yra didelis pasiekimas“, – sakė J. Čadjenovičius.

Rungtynėse Belgrade prasidės antradienį 21.45 val.

Pirmoji klubų akistata Marijampolėje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)