Kiek anksčiau buvo pranešta, kad šiame vakariniame inauguracijos renginyje iš viso žadėjo dalyvauti apie 2000 garbingų asmenų – tarp kurių pramogų, kultūros, sporto, politikos ir verslo atstovai.

Nors iškilmingo vakaro pradžia – 19 valanda, šalia Prezidentūros svečiai ėmė rinktis gerokai anksčiau. Visi jie pasirūpino, kad apranga atitiktų „vakarinė-šventinė“ aprangos kodą, kuris buvo nurodytas dar šią savaitę.

Prie Prezidentūros kiemelio vartų buvo tikrinami svečių kvietimai, viešnių rankinės, tačiau tai nestabdė gyvos žmonių eilės, kuri nusidriekė bent 200 metrų.

Pirmą kartą į Prezidentūrą oficialiai pakviestas komunikacijos specialistas Saugirdas Vaitulionis į priėmimą kartu pasikvietė dizainerę Viktoriją Jakučinskaitę. Bičiuliai neslėpė, kad būti kartu su pačiais garbingiausiais šalies žmonėmis jiems yra didžiulė garbė.

„Jaučiamės ypatingai, nes ne kasdien eini į tokį prašmatnų prezidento inauguracijos renginį. Tai labai svarbus, aukšto rango priėmimas, todėl jaučiamės puikiai. Tokiame renginyje abu dalyvaujame pirmą kartą, todėl natūralu, kad tie jausmai yra išties jaudinantys“, – kalbėjo Saugirdas.

Kelios dienos prieš šį priėmimą imta diskutuoti, kodėl tam tikri asmenys kvietimus į pobūvį gavo, o kiti – ne. Prezidento komanda prieš renginį atsisakė atskleisti kviestinių svečių sąrašą. Nepaisant to, nurimus audroms, į uždarą vakarą susirinko išties marga publika. Su tuo sutinka ir S. Vaitulionis, kuris plačiau kalbėti „kvietimų tema“ nebenorėjo. Mieliau jis šnekėjo apie naująjį šalies vadovą.

„Aš tiesiog labai džiaugiuosi šia labai gražia švente Lietuvai, nauju prezidentu, gražia pirmąja ponia ir pora. Manau, kad šiandien yra naujas žingsnis ir etapas šaliai, kuris bus šviesus, atviras ir teikiantis daug vilčių. Palaikiau jį anksčiau, ketinu G. Nausėdą palaikyti ir dabar“, – tikino pašnekovas.

Svečių eilėje buvo galima sutikti ir Merūną bei Eriką Vitulskius. Pora akivaizdžiai mėgavosi puikiu oru ir pakilia švente.

„Labai smagu ir gera. Net oras yra tarsi užsakytas. Kvietimas į šį priėmimą buvo maloni staigmena. Anksčiau Prezidentūra nerodė tiek daug dėmesio, o dabar, regis, pirmi tokie metai. Patinka man prezidento idėjos, požiūris, idėjų vertybinė skalė. Matyt, gal ir dėl to mane išgirdo“, – nusijuokė operos solistas.

„Manau, kad tokiais savo veiksmais, kaip ši šventė, jis parodo, kad Prezidentūra yra atvira visiems. Juk tai labai lanksčiai darydavo ir Barackas Obama. Manau, kad tai išties gražus gestas. Didžioji dalis svečių yra kultūros veikėjų, todėl man džiaugiasi širdis“, – neslėpė Merūnas.

Pasiteiravus, kaip jis vertina svečių sąrašą ir dėl jo kilusias įvairias diskusijas, dainininkas tik šyptelėjo.

„Žinau, kad buvo legendų apie tai, kad garbūs pareigūnai neva pakvietimus gavo vėliausiai, tačiau to tikrai nereikia sureikšminti. Gal tai tėra sklaidos greičio klausimas, juk kvietimai buvo siunčiami paštu. Be to, nepamirškime, kad dabar dirba nauja komanda, tad kol jie įsižais, apsipras praeis šiek tiek laiko ir tai suprantama. Tai tėra biurokratiniai reikalai, kurie vyko šalies lygiu“, – tikino M. Vitulskis, kuris kartu su žmona G. Nausėdą rėmė dar rinkimų metu.

„Palaikėme jį iki paskutinės minutės. Abu vieningai. Būna, kad žmonės persiorientuoja paskutinę minutę, o mes likome ištikimi, džiugu, kad viskas susiklostė gerai“, – DELFI kalbėjo pašnekovas.

Juozas Statkevičius su mama

Iš tolo pastebimas buvo ir dizaineris Juozas Statkevičius, kuris į iškilmingą vakarą atvyko kartu su savo mama.

„Net nebuvo minties atsivesti kažką kitą. Mamai šis renginys yra nuostabi atrakcija. Nuotaika mūsų yra puiki ir pakili“, – tikino jis.

„Aš manau, kad labai gerai, jog tokia tradicija vyksta. Tai tarsi stebuklas. Juk visgi jis yra žmonių prezidentas. Kvietimo nelabai tikėjausi, bet gavęs jį, tiesą sakant, labai nenustebau. Apėmė džiaugsmas“, – kalbėjo J. Statkevičius.

Garbingo vakaro nepraleido ir televizijos bei radijo laidų vedėjas Jonas Nainys su žmona, drabužių kūrėja Simona Naine.

„Man labai smagu, kad tauta išrinko tokį prezidentą. Palaikiau jį prieš, per ir po inauguracijos. Gera matyti, kad tai yra išsilavinęs, šviesus ir šiltas žmogus“, – DELFI kalbėjo „radistas“.

„Kadangi esu tradicinių pažiūrų žmogus, man labai gera matyti, kad prezidentas, kaip ir aš, turi šeimą. Tai suteikia šiltumo, žavesio ir piešia tikrą prezidento paveikslą. Smagu, kad ir vėl turėsime pirmąją ponią.

Prezidentūra žmonėms buvo atsivėrusi ir su ankstesne prezidente, savo karjeroje esu čia buvęs ne kartą, todėl tikrai galiu pasakyti, kad mus priimdavo taip pat labai šiltai. Tiesa, bendras vaizdas keičiasi. Vien jau debatus žiūrėjo begalė žmonių. Malonu, kad lietuviai labiau domisi politika. O šiandien atrodo, kad visi yra tikrai laimingi“, – aplink apsidairęs tarė J. Nainys.

Savo vyro nuomonei pritarė ir šalia į jo parankę įsikibusi žmona Simona. Jai labai imponavo, kad dabartinis šalies vadovas yra bendraujantis žmogus.

„Mes stengiamės niekada nelikti nuošalyje, kai tai liečia valstybės klausimą. Man labai patinka, kad išrinktas prezidentas yra šiuolaikiškas ir su labai stipriu vertybiniu stuburu. Taip pat jis atrodo šiltą energetiką skleidžiantis žmogus. Atrodo, kad beveik kiekvienas prie jo galėtų prieiti ir paklausti, kaip jis gyvena, o jis mielai į tai atsakytų, skirtų dėmesio“, – kalbėjo S. Nainė.

Kvietimu savo pašto dėžutėje apsidžiaugė ir viešųjų ryšių specialistė Vaida Skaisgirė, kuri šventėje pasirodė kartu su gydytoja Irena Pivoriūniene.

„Gyvenimas pilnas staigmenų, labai džiaugiuosi gavusi tokį kvietimą, netgi didžiuojuosi, nes kvietimų šiandien gyvenime gauname daug ir įvairių, o šis yra išties ypatingas, todėl džiaugiuosi stovėdama šalia labai garbingų žmonių“, – šypsojosi pašnekovė.

Įvairios kalbos apie kvietimus Vaidos esą per daug nejaudino. Anot jos, žmonės visada yra linkę diskutuoti, o ši tema – ne išimtis.

„Tai yra labai subjektyvu ir tie kriterijai yra labai skirtingi. Negalima visko suabsoliutinti. Be to, čia galioja ir žmogiškasis faktorius. Juk ką kviesti į savo renginį sprendžia jo kūrėjas, tad ir kriterijus jis atsirenka savus. Kaip visada tas diskusijas sukelia dažniausiai socialiniai tinklai ir to tikrai nesureikšminu“, – teigė ji.

V. Skaisgirė buvo viena iš aktyvių G. Nausėdos šalininkių dar rinkimų metu, todėl jai labai malonu matyti, kad tauta išrinko būtent šį prezidentą.

„Aš visada buvau G. Nausėdos nuoširdi gerbėja. Dar tada, kai jis net nekandidatavo į prezidentus, o tik girdėjosi tokios kalbos. Jis visada man imponavo kaip žmogus, tad šiandien belieka džiaugtis, kad jam pavyko“, – DELFI kalbėjo viešnia.

Lietuvos Respublikos Prezidento inauguracijos proga rengiamo vakarinio priėmimo svečiai iš tiesų pasistengė ir atrodė itin elegantiškai. Kaip dar prieš renginį kalbėjo Inauguracijos komisijos pirmininkė Algė Budrytė, nors šiame priėmime viso buvo pakviesta daug žmonių, tačiau aukščiausio lygio užsienio svečių čia neturėjome išvysti.

„Labai norėtume pakviesti visus. Deja, aukščiausio lygio užsienio vadovų nusprendėme nekviesti fiziškai dalyvauti dėl labai paprastos priežasties – išrinktasis prezidentas nori daugiau laiko skirti tautai, paprastiems žmonėms, o jei mes kviestume aukščiausio lygio vadovus iš užsienio, tai pareikalautų atskiros programos kiekvienam iš jų“, – dar prieš priėmimą sakė A. Budrytė.

Privačiame vakare, kuris buvo skirtas G. Nausėdos inauguracijai paminėti, dalyvavo ir kiti puikiai pramogų pasaulyje žinomi asmenys: dainininkas Saulius Prūsaitis su žmona, dizainere Agne Kuzmickaite, stilistė Austėja Jablonskytė, prodiuseris Mindaugas Rainys su širdies drauge, žurnalistas, žinomas keliautojas Vytaras Radzevičius su žmona Laisve, drabužių kūrėja Vidmantė Martikonytė-Medišauskienė su tėčiu ir kt.

Nors G. Nausėdos atstovai svečių sąrašą žurnalistams atskleisti atsisakė, tačiau paklausti, ar tarp pakviestų garsių nuomonės formuotojų yra ir Egidijaus Dragūno, kuris ne ką mažiau aktyviai socialiniuose tinkluose palaikė G. Nausėdą, pavardė jie patikino, kad skandalais garsėjantis atlikėjas į priėmimą kviestas nebuvo. Tiesa, šį vakarą jis greičiausiai ir nebūtų vykęs, net jei ir būtų turėjęs pakvietimą, nes penktadienio rytą jo namuose buvo atlikta krata, po kurios E. Dragūnas išvyko kartu su policijos pareigūnais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (720)