"Nuostabu, kad šį filmą taip gerai sutiko viso pasaulio žiūrovai", - sakė aktorius seras Ianas McKellenas, "Žiedų valdove" vaidinantis burtininką Gendalfą.

"Žiedų valdovą", kuris įveikė kitą favoritą "Mulen Ružą" ir kuris yra gavęs 13 "Oskarų" nominacijų, Didžiosios Britanijos kino meno akademija išrinko geriausiu filmu - tai laikoma svarbiu ženklu, galinčiu rodyti, kaip kitą mėnesį balsuos Holivudas.

Pirmasis 270 mln. JAV dolerių (maždaug 1 mlrd.litų) kainuosiančios trilogijos pagal J.R.R.Tolkieno knygas filmas taip pat gavo apdovanojimus už režisūrą, specialiuosius efektus, grimą ir šukuosenas. Žiūrovai taip pat išrinko "Žiedų valdovą" geriausiu metų filmu - jam atiteko daugiau kaip 30 tūkst. balsų.

Nors Londone smarkiai lijo, į iškilmingą apdovanojimų įteikimo ceremoniją atvyko daug žvaigždžių, o pagrindinius apdovanojimus už vaidybą gavo Russellas Crowe ir Judi Dench.

R.Crowe geriausio aktoriaus apdovanojimas paskirtas už matematiko, Nobelio premijos laureato Johno Forbeso Nasho jaunesniojo vaidmenį "Nuostabiame prote", kuris vaizdingai pasakoja apie genijaus kovą su schizofrenija.

Vėliau priblokštas R.Crowe prisipažino: "Man patinka mano darbas ir nors nemanau, kad dirbu jį taip gerai, nesutikite su mano nuomone ir toliau".

"Nuostabus protas" gavo dar vieną apdovanojimą - jis buvo paskirtas geriausia antrojo plano aktore pripažintai Jennifer Connelly.

Atsiimdama apdovanojimą ir vos sulaikydama ašaras ji sakė: "Esu tikrai priblokšta ir labai pagerbta".

J.Dench buvo apdovanotą už įsimintiną kito sergančio genijaus vaidmenį - filme "Airisė" (Iris) ji suvaidino rašytoją Iris Murdoch, sergančią Alzheimerio liga.

J.Dench prisipažino su savo agentu juokais susilažinusi iš milijono svarų (maždaug 5,5 mln. litų), kad apdovanojimo nelaimės. "Taigi, buvau labai priblokšta", - sakė ji.

Jimas Broadbentas, kurio vaidmuo "Airisėje" taip pat buvo labai giriamas, geriausio antrojo plano aktoriaus apdovanojimą gavo už darbą "Mulen Ruže". Pats "Mulen Ružas" dar gavo geriausio miuziklo ir geriausios muzikos apdovanojimus.

Roberto Altmano detektyvas "Gosfordo parkas" (Gosford Park) išrinktas geriausiu britų filmu. Jis įveikė itin populiarų "Harį Poterį ir išminties akmenį" (Harry Potter and the Philosopher's Stone).

Keista prancūzų komedija "Amelija iš Monmartro" (Amelie) buvo apdovanota už geriausią filmui parašytą scenarijų, bet geriausio užsienio filmo kategorijoje ji pralaimėjo meksikiečių "Šuniškai meilei" (Amores Perros).

BAFTA apdovanojimų įteikimo ceremonija praėjusiais metais buvo pradėta rengti vasario mėnesį ir iškart įgijo solidų tarptautinį "Oskarų" pranašų statusą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją