Tik rytais

Anksčiau čia šviesoforas veikdavo tik rytais, kuomet moksleiviai eidavo į mokyklą, taip pat ilgiau veikdavo trečiadienį ir šeštadienį, kuomet dideli srautai žmonių keliaudavo į centrinę miesto turgavietę. Didžiąją paros laiko dalį mirksėdavo geltonas signalas, kuris leisdavo eismą ir įspėdavo, kad pėsčiųjų perėja nereguliuojama.

Veiks dažniau

UAB Eismo valdymo sistemos, vadovaudamasi Eismo reguliavimo priemonių priežiūros sutartimi,

sudaryta su Kėdainių rajono savivaldybės administracija, Kėdainių mieste teikia eismo reguliavimo

priemonių (kelio ženklai, šviesoforai) priežiūros paslaugas. Bendrovė informuoja, kad J. Basanavičiaus gatvėje nuo šiol šviesoforas ties centrine pėsčiųjų perėja veiks ilgesnį laiką, t. y. bus reguliuojamas raudonu, geltonu ir žaliu šviesos signalu.

Teigiami pokyčiai

Geltonas mirksintis signalas ir pėsčiųjų perėja bus nereguliuojama tik tam tikromis valandomis, kuriomis eismas pagrindine miesto gatve nėra intensyvus. Pėstieji ir vairuotojai raginami atkreipti dėmesį į pasikeitimus ir vadovautis šviesoforo signalais. Tikimasi, kad pasikeitęs šviesoforo darbas atneš teigiamų pokyčių tiek pėsčiųjų, tiek automobilių eismui.

Bus šviesiau

Kėdainių rajono savivaldybė toliau rūpinasi, kad pėsčiųjų perėjos būtų kuo saugesnės. Šį mėnesį mieste turėtų būti apšviestos dar keturios pėsčiųjų perėjos. Trys perėjos bus apšviestos J. Basanavičiaus gatvėje: ties sankirta su Melioratorių gatve, prie miesto parko ir prekyvietės. Taip pat bus apšviesta pėsčiųjų perėja, esanti M. Daukšos gatvėje, ties sankirta su Nuokalnės gatve.

Darbams atlikti iš Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšų skirta beveik 12 tūkst. eurų, o juos atliks kėdainiečių įmonė UAB „Elektros verslas“.