„Labai (pasikeičia), iš pagrindų“, – sakė A. Adamkienė.

Ji pabrėžė, kad dažnai tuo laikotarpiu naudojosi nuojauta.

„Jokių pareigų, pati tvarkaisi, kaip jauti, ką matai. Kur reikia, ten ir eini, tą ir darai. (…) Man atrodo, kad kiekviena moteris turi nujautimą, ką daryti, kaip daryti, ko nedaryti, kaip išvengti nemalonumų . Turi tokius tarsi šarvus ir žygiuoji, eini pirmyn“, – šypsojosi ponia A. Adamkienė, kuri atlydėjo savo vyrą, kadenciją baigusį prezidentą Valdą Adamkų į G. Nausėdos priesaikos ceremoniją Seime.

V. Adamkienė atvyko kartu su V. Adamku. Ilgus metus kartu gyvenanti prezidentinė pora raudonu kilimu prie Seimo rūmų žengė susikibusi rankomis. Tai pirmas V. Adamkienės pasirodymas viešumoje po ilgo laiko.

Pastaruoju metu buvo sušlubavusi A. Adamkienės sveikata. Ji nebuvo atvykusi ir balsuoti rinkimuose, pilietinę valią išreiškė balsuodama namuose. Tačiau šiandien A. Adamkienė raudonu kilimu į Seimą žengė besišypsodama, pasipuošusi šviesiu kostiumėliu.

Dar antrojo prezidento rinkimų turo metu balsuoti į rinkimų apylinkę atvykęs V. Adamkus, paklaustas apie žmonos sveikatą, teigė, kad norėtų, jog ji būti stipresnė.

„Pageidaučiau, kad ji būtų stipresnė, bet jokių didelių problemų tikrai nematau, ir galvoju, kad vasara, gražus oras, ją dar labiau sustiprins“, – tuomet kalbėjo V. Adamkus.