Aplinkinių žvilgsnius ji traukė savo nepriekaištinga išvaizda, kurioje klasika suderinta su modernumu, o pagrindiniu akcentu tapo lietuvių juvelyro specialiai šiai progai kurtas papuošalas su Lietuvos auksu vadinamu gintaru.

Pirmąja ponia tapusios D. Nausėdienės apranga pasižymi klasikinėmis formomis, griežtomis linijomis, sodriomis spalvomis ir minimalia puošyba. Ne išimtis ir prezidento inauguracijos diena: mėgstamus iš liemenuoto švarko ir pieštuko stiliaus sijono sudarytus kostiumėlius šią svarbią dieną pirmoji ponia išmainė į rafinuotą, klasikinio stiliaus baltos spalvos suknelę.

Santūri A silueto suknelė – ilgomis rankovėmis, todėl puikiai tiko vėsiai šventinei dienai. Kaip ir buvo galima tikėtis, nesuklysta ir dėl suknelės ilgio, ji buvo nerašytą protokolą atitinkančio ilgio, dengė kelius.

Įspūdingą, stilingą įvaizdį gali sukurti daugelis puikių Lietuvos kūrėjų. Ruošiantis šventei atrodė prasminga atkreipti dėmesį ir į tuos meno ir dizaino profesionalus, kurie eksperimentuoja aukštųjų technologijų, šiuolaikiško dizaino, tvarios mados srityse ir pelno pripažinimą bei apdovanojimus visame pasaulyje.

Todėl, renkantis suknelės autorius, buvo nutarta bendradarbiauti su Vilniaus dailės akademijos profesionalais ir menininkais, daug metų Lietuvoje ugdančiais stiprią jaunąją kūrėjų kartą.

Prie suknelės p. Diana priderino subtilius smailianosius batelius neaukštu kulniuku, laibą čiurną apjuosė dirželiu.

„Išskirtinės pompastikos šiuo atveju ir nereikėjo. Svarbiausia – elegancija ir individualumas. Pirmoji ponia visuomet laikosi modernios stilistikos, minimalistinių formų. Todėl džiugu, kad ji nusprendė drąsiai neeksperimentuoti šią svarbią dieną, o išlaikė savo liniją, tai parodo jos stiprybę ir stabilumą. O stabilumas – vienas iš svarbiausių bruožų valdžios atstovų tarpe“, – pirmosios ponios suknelės pasirinkimą komentavo mados tendencijų prognozuotoja Marija Palaikytė.

Akį traukiančiu aprangos akcentu tapo specialiai D. Nausėdienei juvelyro Silvijaus Martinėlio sukurtas vienetinis kaklo papuošalas su lietuvišku gintaru.

„Gintaras nuo seno laikomas lietuviška medžiaga ir yra ypač vertinamas juvelyrikoje, dėl to dažnai pasirenkamas kaip simbolis mūsų šaliai ir jos paveldui reprezentuoti. Gintariniais papuošalais noriai puošiasi ir kitos mūsų šalį reprezentuojančios moterys, todėl pavyzdžių toli ieškoti nereikia – gintaro karolius prie tautinio kostiumo derino ir dabar jau buvusi prezidentė Dalia Grybauskaitė“, – pasakoja S. Martinėlis.

Pasak juvelyro, D. Nausėdienė jau anksčiau buvo jo kūrybos gerbėja, kuriai artimas modernią klasiką ir minimalizmą apjungiantis stilius, aiškios, tarsi architektūros įkvėptos, formos, tad nusprendusi puoštis gintaru, kreipėsi į S. Martinėlį ir išskirtinio papuošalo idėja netrukus buvo išgryninta.

„Sveikintina, kai politikai renkasi vietinių kūrėjų kūrybą. Tokiu būdu mada pasitelkiama komunikuoti žinutei – remti savo šalies autorius, parodyti pagarbą savo šalies kūrybai, o šiuo atveju ir ryškiai mūsų kultūros detalei – gintarui“, – teigė M. Palaikytė.

„D. Nausėdienės gintaro papuošalas išsiskiria modernia minimalistine forma bei subtilia prabanga. Iš keleto skirtingų gintaro sferų buvo pasirinkta viena, kurioje persipina tiek matinis, tiek skaidrus gintaras. Taip pat prie šiltos jo spalvos priderintas geltonas taurusis metalas.

Papuošalo centre – stambi gintaro sfera, kurią juosia du baltais bei juodais brangakmeniais inkrustuoti žiedai. Papuošalas su ilga grandinėle, dėvimas ant kaklo, gracingai, tarsi švytuoklė, juda kartu su kūnu ir atsiskleidžia iš visų pusių. Minimalistiniame jo dizaine dera paprastumas ir prabanga, tradicinės žaliavos ir modernios formos, o visam įvaizdžiui šis papuošalas suteikia stilingumo, prabangumo ir šiuolaikiškumo įspūdį“, – pasakoja S. Martinėlis.

Dar prezidentinių rinkimų laikotarpio metu daug dėmesio ir diskusijų sulaukusi detalė – pirmosios ponios šukuosena. Anot mados žinovės, šįryt pirmoji ponia parodė, kad tautos nuomonė jai svarbi.

„Dabar matome, kad pirmoji ponia įsiklausė į žmonių pastebėjimus ir šįkart pasirinko nepriekaištingą, precizišką šukuoseną. Tai parodo jos lankstumą ir esminius dalykus – ponia Diana palaiko savo stilių, tačiau taip pat įsiklauso ir į aplinkinių nuomonę“, – pastebėjo M. Palaikytė.

Atskira ir aptarimo verta tema, anot M. Palaikytės, – poros dermė ir laikysena.

„Neužtenka gero drabužio, o ir geras drabužis netaisyklingos laikysenos atveju niekada neatrodys gražiai ir sėkmingai. Džiugu matyti tokią stabilią, užtikrintą pirmosios poros laikyseną. Tai pora, kurių reprezentacinė misija yra be galo svarbi – o jų laikysena tik dar kartą įprasminą jų stabilumą ir poros darną. Tai pagrindinės savybės, kurias turi komunikuoti politikų išvaizda.

Kalbant apie pirmosios poros įvaizdį visuomenėje, labai svarbus dalykas – poros dermė tiek vidumi, tiek išore. Šiuo atveju tikrai galime grožėtis Nausėdų šeimos harmonija“, – kalbėjo M. Palaikytė.

DELFI primena, kad būsimosios prezidentienės įvaizdis iki paskutinės akimirkos slepiamas po devyniais užraktais. Prezidento komanda nedaugžodžiavo nei, ką vilkės būsimoji pirmoji ponia, nei kokio dizainerio kūrybą ji renkasi, nei kiek kartų planuoja keisti savo apdarus.

„Simbolikos pirmosios poros įvaizdyje tikrai bus, tą galiu pažadėti. Artėjant inauguracijai ar po inauguracijos papasakosime, kokia tai buvo simbolika“, – teigė prezidento komandos atstovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (349)