Miunchene susirinkusi Eurolygos valdyba nusprendė panaikinti Eurolygos garantuotas vietas vietinėms krepšinio lygoms, tai yra Vokietijos, Ispanijos, VTB ir Adrijos čempionai (arba į finalą patekusi komanda, jei finale – Eurolygos licenciją turintis klubas) nebeturės kvietimo į stipriausią Senojo žemyno klubinių komandų turnyrą.

Tačiau Adrijos lygos čempionai pretenduos į vieną iš trijų vardinių kvietimų.

Nuspręsta, kad „EuroCup“ turnyras turės nebe vieną vietą (čempionams), o dvi vietas Eurolygoje – jas iškovos į finalą patekusios komandos.

Be to, per „Eurocup“ patekęs klubas po sezono turės teisę likti Eurolygoje, ši vieta atiteks aukštesnę poziciją užėmusiai ekipai (su sąlyga, jog ji pateks į atkrintamąsias).

Esminiai priimti nutarimai:

* laikytis žymiai griežtesnių finansinių taisyklių.

* trys vardiniai kvietimai.

* dvi komandos pateks iš „EurocCup“ (laimėtojas ir finalo dalyvis).

* panaikintos maksimalios klubų kvotos Eurolygoje vienai šaliai, t.y. pavyzdžiui, Ispanijai nebus taikoma keturių klubų kvota.

Eurolygos dalyviai nuo 2020/2021 sezono: 11 ilgalaikes licencijas turinčių klubų (jų gretose ir „Žalgiris“), 2 garantuoti vardiniai kvietimai Vilerbano ASVEL ir Miuncheno „Bayern“ klubams, 2 Europos taurės ekipos (finalo dalyvės), 3 vardiniai kvietimai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)