Vienas darbininkas šeštadienį vakare aptiko šiuos ginklus paslėptus po laiptais pastate, esančiame sostinės rajone, kur savaitgalį lenktyniavo dviratininkai.

„Krepšys su sprogmenimis, peiliais ir kastetais priklausė vyrui G. A. – buvusiam Rusijos kariui, gimusiam 1965 metais ir mirusiam 2011 metais“, – informavo Briuselio prokuratūra.

Pasak jos, šie ginklai buvo aptikti Anderlechto rajono daugiabučio, kur gyveno rusas, laiptinėje.

Pastato savininkas pareiškė tyrėjams, kad šis „psichiškai nestabilus ir linkęs į paranoją“ vyras 1-ojo dešimtmečio pradžioje pas save turėjo peilių.

Tik inicialais pristatyto vyro piršto antspaudų taip pat buvo aptikta ant celofano juostos, dengiančios vieną iš peilių, nurodė tyrėjai.

Anot prokuratūros, šią bylą ketinama nutraukti, kadangi vyras yra miręs.

Institucija pridūrė, kad aptikti ginklai nesiejami su savaitgalį vykusiais „šventiniais renginiais“ ar šalyje nagrinėjamomis terorizmo bylomis.

Belgiją per pastaruosius kelerius metus nusiaubė virtinė islamistų atakų. Rimčiausias išpuolis buvo surengtas 2016 metų kovo 22 dieną, kai Briuselio oro uoste ir vienoje metropoliteno stotyje susisprogdino keli mirtininkai. Tąsyk žuvo 32 žmonės, dar šimtai buvo sužeisti.

„Tour de France“ vyksta padidinto saugumo sąlygomis. Šios įspūdingos lenktynės po Prancūziją tęsis tris savaites ir prasidėjo šeštadienį Briuselio grįstose gatvėse.