Atsiimti berniuko gimimo liudijimo į Raudondvario pilyje įsikūrusį Civilinės metrikacijos skyrių atvyko visa šeima – mažylio mama Vilma, tėtis Robertas ir vežimėlyje miegantis Jotautas.

Pora susituokė dar 2002 metais, todėl pirmagimis buvo ilgai lauktas ir pasitiktas su didžiuliu džiaugsmu.

Tradicines dovanas – albumą „Atrastas neatrastas Kauno rajonas“ ir kūdikio kraitelį tėvams įteikė Kauno rajono meras Valerijus Makūnas. Nikitinai dėkojo už savivaldybės rodomą dėmesį šeimoms ir teigiamai vertino kitus Kauno rajone vykstančius pokyčius.

„Smagu, kad mūsų bendruomenė gausėja ir jau perkopė 100 tūkstančių gyventojų ribą“, - sakė V. Makūnas.

Statistikos departamento duomenimis, Kauno rajono gyventojų dalis iki 19 metų yra gausiausia tarp visų Lietuvos savivaldybių. Džiugina ir kiti skaičiai. Departamentas taip pat paskelbė, kad 2018 metais Kauno rajone gyventojų padaugėjo 2 242, kai tuo metu Kauno mieste jų sumažėjo 534.

„Šie skaičiai paneigia mitą, neva Kauno rajonas auga tik Kauno miesto gyventojų sąskaita.

Dabar akivaizdu, - pas mus gyventojų daugėja dėl stabiliai didėjančio natūralaus prieaugio, mažesnio mirtingumo. Daug jaunų šeimų atsikelia iš kitų Lietuvos vietų, smagu ir tai, kad susilaukiame grįžtančių migrantų“, - sakė meras.

Savivaldybės pranešime primenama, kad jau antrus metus Kauno rajone vykdoma socialinė akcija kiekvienam naujagimiui dovanoti 300 eurų vertės kūdikio kraitelį. Pernai tokių kraitelių buvo įteikta beveik 1300.

Šiemet irgi nemažėja progų pasveikinti kūdikių susilaukusias Kauno rajono gyventojų šeimas.