Specialiųjų tyrimų tarnybos Panevėžio valdybos pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą dėl šių metų liepos 6 d. vykusio kūrybos ir menų festivalio „Stichijos" organizavimo aplinkybių. Įtariama, kad kai kuriems asmenims buvo sudarytos išskirtinės sąlygos vykdyti prekybą minimo renginio metu, o už tokių išskirtinių sąlygų sudarymą piktnaudžiavimu įtariami asmenys gavo neteisėtą atlygį.

Taip pat įtariama, kad dalis šiam festivaliui reikalingų paslaugų buvo įsigyta neteisėtai, t. y. piktnaudžiaujant tarnyba, klastojant viešųjų pirkimų dokumentus.

Pirmadienį STT pareigūnai atliko kratas įtariamųjų darbo vietose bei namuose, iš Kupiškio rajono savivaldybės, Kupiškio rajono savivaldybės kultūros centro ir kai kurių uždarųjų akcinių bendrovių paėmė tyrimui reikšmingų dokumentų. Kupiškio rajono meras ir kultūros centro vadovė buvo sulaikyti.

Trečiadienį ikiteisminiam tyrimui vadovaujanti Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorė Dalia Markauskienė kreipėsi į Panevėžio apylinkės teismą, prašydama skirti minėtiems įtariamiesiems nušalinimą nuo pareigų. Teismas prokurorės prašymą patenkino ir D. Bardauską nuo pareigų nušalino 3 mėnesiams, o J. Janušonienę - 1 mėnesiui.

Dar du privatūs asmenys šioje byloje yra įtariami prekyba poveikiu ir dokumentų klastojimu. Jiems prokurorė taip pat skyrė rašytinius pasižadėjimus neišvykti.