N. Puteikis pastebi, kad ir premjeras Saulius Skvernelis taip pat grįžo prie pamatinių vertybių.

Kaip Eltai sakė pats N. Puteikis, pasirašius naują koalicinę sutartį, buvo panaikinti prieštaravimai ir priežastys, dėl kurių jis buvo pasitraukęs į Mišrią Seimo narių grupę.

„Dingo pagrindinė kliūtis, priežastis, dėl kurios aš išėjau – valdanti koalicija buvo nustojusi rūpintis eiliniais žmonėmis, užmiršusi pajamų ir turto nelygybės mažinimą bei progresinius mokesčius, o dabar prie viso to jie grįžo. Dešimties punktų koalicinėje programoje šie dalykai yra užakcentuoti“, – sakė N. Puteikis, įvardijęs, kad džiaugiasi koalicijos sutartyje numatytais progresinių mokesčių, nemokamo bakalauro, nemokamo vaikų maitinimo, didesnių vaiko pinigų nuostatais.

„Ta liberalistinė kryptis baigėsi, vėl grįžtama prie 2016 m. programos ir tai visiškai sutampa su Centro partijos rinkimų programa ir vertybėmis, ir jaučiu pareigą paremti šitą koaliciją, nes matau, kad atsiranda politiniai išdavikai“,– konstatavo N. Puteikis, nepanoręs įvardinti, ką laikąs išdaviku.

Nepaisant to, kad viena N. Puteikio pasitraukimo iš LVŽS frakcijos priežasčių buvo ir „valstiečių“ sprendimas į prezidentus kelti premjero Sauliaus Skvernelio kandidatūrą, tai, pasak jo, jau praeitis, nes premjeras, teigia N. Puteikis, taip pat grįžo prie senųjų vertybių.

„Premjero parašas taip pat yra po šiais dešimt punktų, nesvarbu, kad (koalicinės sutarties. - ELTA) priede. Tai aš laikau, kad S. Skvernelis vėl grįžo prie to paties S. Skvernelio, kuris buvo 2016 metų Seimo rinkimuose kaip kandidatas, kuris kalbėjo apie pajamų ir turtinės nelygybės mažinimą“, – sakė N. Puteikis.

ELTA primena, kad N. Puteikis paliko „valstiečių“ frakciją vasario mėnesį, nes prieštaravo pastarųjų sprendimui prezidento rinkimuose kelti premjero S. Skvernelio kandidatūrą. Taip pat, traukdamasis teigė N. Puteikis, po kurio laiko būnant LVŽS frakcijoje, joje išryškėjo liberalusis sparnas bei buvo nevykdomi rinkėjams duoti pažadai.