Kaip rašoma pranešime spaudai, šiemet „Lizdas“ veiks tris vakarus – ketvirtadienio muzikinę programą pristatys kolektyvas „Tarp Dviejų Aušrų“, penktadienį sceną kuruos naujas klubo „Lizdas“ projektas „Fake Twins“, o šeštadienio programa primins vieną seniausių klube vykstančių renginių serijų „VHS Library“.

Rugpjūčio 1 d., kai festivalis atkels vartus nekantriausiems, naktine programa „Lizde“ rūpinsis įvairiapusiškas ir labai aktyvus projektas „Tarp Dviejų Aušrų“. Šių jaunų ir kūrybingų didžėjų pasirodymai yra kupini ypatingos atmosferos, dekoracijų, laisvai dalijamų bučinių ir vaisių.

Vakarą pradės kviestinis svečias Mario Morreti, nepriklausantis projektui, bet šlovės keliu einantis bene populiariausioje modernaus disko ir Italo muzikos leidybinėje kompanijoje „Bordello a parigi“.

Į naktį šokdins Less Feeling (dar žinomas savo sunkesnio alter ego vardu LSAR) – projekto „Tarp Dviejų Aušrų“ įkūrėjas ir širdis, prie grotuvų deginantis savo ir kitų kalorijas. Po jo prie pulto stos Balsys, žadantis energingu house skambesiu išjudinti net sunkiausius kelmus Rumšiškių miške. Rytą pasitikti padės Oyster – jauniausias projekto „Tarp Dviejų Aušrų“ narys, nebijantis stovėti prie pulto šalia didžiųjų vardų ar pasiūlyti savo išgirtą setą kultinei olandų radijo stočiai „Red Light Radio“.

Tris vardus penktadieniui paruošė dar tik startuosiantis projektas „Fake Twins“, kurį sudaro dvi poros skirtingų mamų dvynių – Bad Habits ir Kandy Killers. Šie duetai ir pradės penktadienio naktį. Pirmieji prie pulto stos Titas Motuzas ir Liudas „Roe Deers“ Lazauskas, besislepiantys po Bad Habits vardu. Jie gerai žinomi lėtesnių ir tamsesnių klubinių potyrių mėgėjams. Estafetę jie perduos saldžiai žudančiam duetui Kandy Killers. Savo muzika jie laviruoja šokių aikštelėje tarp užsimerkusių šypsenų, o tavo nugara nueina pagaugais. Paryčiais sceną perims jaunas, šviežias ir aktualus Zakmina, laikomas Lietuvos didžėjų ir prodiuserių viltimi ir savo garsus pasauliui platinantis tokiose leidybinėse kompanijose kaip „Nein“, XXX ar „Wrong era“.

„VHS Library“ – viena seniausių klube „Lizdas“ vykstančių renginių serijų, skirtų plokštelių traškesiui, techno, acid bei senesniems house garsams ir vaizdo kasečių bei senų 90-ųjų nuotraukų estetikai. Viskas, ką klausėsi vyresni broliai per kasetinius „Walkman“ grotuvus, tik kur kas trankiau skambės festivalio šeštadienį. Pradėsime su Split Pulse, iš kurio galima tikėtis netikėto ar net neįtikimo ir kurio koja visą pasirodymą bus įremta į galingą decibelų akceleratoriaus pedalą.

Naktį pratęs Patris, savo ištikimą violončelę iškeitęs į elektroninius garso sintezatorius ir kaskart sukuriantis garsų cunamį. „Lizdo“ sceną link finišo ves patys pradininkai. Pirmasis prie pulto stos Roads, vienas Lizdo įkūrėjų ir „VHS Library“ serijos autorius. Jį prie pulto pakeis dviejų mohikanų duetas, susitinkantis tik ypatingomis progomis – „Lizdo“ tėvas Pakas ir „Partyzanai Label“ galva Mantas T. Niekas kitas negalėtų teisingiau uždaryti scenos šių metų festivalyje „Granatos Live“.

Iš viso rugpjūčio 2–4 d. vyksiančiame muzikos festivalyje „Granatos Live“ pasirodys beveik septyniasdešimt atlikėjų ir grupių, tarp kurių britų žvaigždės „Years and Years“ ir James Arthur, vokietis Robin Schulz, švedė Tove Lo, daugiatautė grupė „Gogol Bordello“, elektroninės muzikos sensacija tituluojamas Dynoro, taip pat Andrius Mamontovas, Jazzu, „G&G Sindikatas“, Justinas Jarutis, Beissoul & Einius, Vidas Bareikis ir kiti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)