Pirmajame kėlinyje ant drėgnos stadiono vejos „Crvena Zvezda“ turėjo gana akivaizdų pranašumą, tačiau pavojingų progų svečiams sukurti taip ir nepavyko.

Vaizdas aikštėje gerokai pasikeitė po pertraukos – antrojo kėlinio viduryje Vladimiras Čeburinas į kovą metė jaunąjį talentą Paulių Golubicką, o šis gerokai pagyvino žaidimą aikštės viduryje.

Netrukus „Sūduva“ susikūrė dvi itin geras progas pasižymėti, bet Ovidijaus Verbicko smūgį 61 min. atrėmė vartininkas Milanas Borjanas, o netrukus Samiras Kerla iš kelių metrų smūgiavo visiškai greta virpsto.

Rungtynėms artėjant prie pabaigos Serbijos čempionai visiškai nesėkmingai mėgino prispausti „Sūduvą“ prie vartų, tačiau šeimininkai „neužsidarė“ ir patys perėmė kamuolio kontrolę, kartas nuo karto keldami pavojų „Crvena Zvezda“ tvirtovės saugumui.

Visgi pasižymėti niekam taip ir nepavyko.

„Crvena Zvezda“ šiose rungtynėse atliko 17, o „Sūduva“ – 9 smūgius į vartus. Į vartų plotą skriejo 5 svečių ir 3 šeimininkų smūgiai.

Belgrado komanda kėlė 11, o šeimininkai – 5 kampinius.

Ir nors žvelgiant į pliką statistiką gali atrodyti, kad aikštėje dominavo svečiai, antrajame rungtynių kėlinyje vaizdas buvo kardinaliai priešingas – kur kas pavojingesnes progas, taip ir nevirtusias įvarčiais, kūrė būtent „Sūduva“.

Atsakomasis mačas Belgrade bus žaidžiamas kitą antradienį, liepos 16 d.

„Sūduvos“ sudėtis: Ivanas Kardumas, Samiras Kerla, Algis Jankauskas, Aleksandras Živanovičius, Andro Švrljuga, Vaidas Slavickas, Ovidijus Verbickas (Eligijus Jankauskas, 91), Jovanas Čadženovičius, Giedrius Matulevičius (Paulius Golubickas, 58), Mihretas Topčagičius, Josipas Tadičius (Sandro Gotalas, 56).

„Crvena Zveda“ sudėtis: Milanas Borjanas, Srdjanas Babičius, Marko Gobeljičius, Nemanja Milunovičius, Milanas Rodičius, Branko Jovičičius (Jose Canas, 69), Dušanas Jovančičius, Mirko Ivaničius, Marko Marinas, El Fardou Ben Nabouhane (Aleksa Vukanovičius, 86), Richmondas Boakye (Milanas Pavkovas, 71).

Pažymėtina, kad pernai „Sūduva“ ir „Crvena Zvezda“ susitiko antrame Čempionų lygos atrankos etape. Tąsyk serbai buvo stipresni visa galva. Namie jie laimėjo 3:0, o Marijampolėje – 2:0.

Poros laimėtojai antrame etape žais su Helsinkio HJK (Suomija) – HB „Torshavn“ (Farerų salos) poros stipresne komanda. Pirmą mačą suomiai laimėjo 3:0, nors rungtynes ir baigė be pašalinto žaidėjo.

Pralaimėjusi ekipa kovas tęs UEFA Europos lygos atrankos varžybose. Ten tektų žaisti su San Marino čempione – „SP Tre Penne“ komanda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (119)