Antradienį socialiniame tinkle Lietuvos policija paviešino išsamų komentarą apie plačiai nuskambėjusią situaciją, ją papildydami vaizdo įrašu.

„Reaguodami į socialiniuose tinkluose pateiktą informaciją, atlikome informacijos patikslinimą. Surinkti duomenys rodo, kad tai, ką viešai teigė „Platforma“, nėra pagrįsta jokiais duomenimis.

Nustatyta, kad nuo 2019-05-01 iki 2019-07-01 klubuose-kavinėse „Platforma“ ir „Peronas“, veikiančių Vilniuje, Geležinkelio g., esančios geležinkelio stoties teritorijoje, buvo gauti 55 asmenų pranešimai dėl viešosios rimties trikdymo (triukšmo). Dauguma parnešimų buvo gauta nuo 20.20 val. iki 01.00 val. Per tą patį laikotarpį Savivaldybės administracija buvo gavusi 19 gyventojų skundų dėl skleidžiamo triukšmo.

Dėl klube „Platforma“ 2019 m. birželio 28-29 d. galimai padarytų pažeidimų (viešosios rimties trikdymo) 2019-07-01 pradėta administracinio nusižengimo, numatyto ANK 488 str., teisena.

Pagal pateiktus Vilniaus geležinkelio stotyje esančių vaizdo kamerų įrašus, kuriuose nuo 2019-06-28 23.50 val. iki 2019-06-29 3.00 val. užfiksuoti Vilniaus apskr. VPK pareigūnai. Juose netinkami pareigūnų veiksmai neužfiksuoti, su įvykio dalyviais, tarp kurių buvo ir pranešėjas ir renginio organizatorius, pareigūnai elgėsi ramiai, bendravo tinkamai.

Iš vaizdo įrašų matosi, kad tuo metu į teritoriją patekti pro vartus buvo sudėtinga ir lankytojams ir patiems organizatoriams.

Klubo „Platforma“ savininkai oficialaus skundo nepateikė, kviečiami atvykti į Vilniaus apskr. policiją, neatvyko, nepateikė jokios medžiagos ar galimų įvykio liudininkų.

Įvertinus visas turimas įvykio aplinkybes galima teigti, kad pareigūnai tinkamai atliko savo pareigas, todėl nėra teisinio pagrindo spręsti pareigūnų tarnybinės atsakomybės klausimą.

Viešosios tvarkos užtikrinimas, kaip vienas ir pagrindinių policijos uždavinių, nustatytas Lietuvos Respublikos policijos veiklos įstatyme, todėl pareigūnai privalo reaguoti ir imtis priemonių užkirsti kelią daromai nusikalstamai veikai ar kitam teisės pažeidimui. Policija visuomet ragina laikytis teisės aktų reikalavimų, elgtis atsakingai, kad nebūtų pažeidžiama viešoji tvarka, netrikdomi žmonių interesai, ramybė bei poilsis“, – skelbiama socialiniame tinkle.

DELFI primena, kad skandalas kilo vieną birželio savaitgalį, kai „Facebook“ tinkle pasirodė Vilniaus stoties rajone įsikūrusio kultūros centro „Platforma“ įkūrėjų skundas, kuriame buvo teigiama, kad penktadienio renginys buvo brutaliai nutrauktas. „Jį brutaliai nutraukė žmonės, nesuprantantys pliuralistinės demokratijos principų. Santvarkos, kurioje visi turėtume ieškoti bendro sutarimo, o ne daugumos diktatūros primetimo mažumai“, – teigė „Platformos“ įkūrėjai.

Į situaciją netrukus sureagavo ne tik žinomi muzikantai, bet ir Vilniaus meras, miesto savivaldybė. Savo komentarą šia tema pateikė ir policija. Daugiau apie tai skaitykite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)