Pora kreipėsi į Niujorko valstijos teismą, informuoja bbc.com. Kaip rašoma ieškinyje teismui, sutuoktiniams gimė ne azijiečių kilmės berniukai. DNR tyrimas patvirtino – vaikai nėra sutuoktinių, taigi šie atsisakė globos.

Sutuoktiniai ne vienerius metus dėjo pastangas, kad moteris pastotų dirbtinio apvaisinimo būdu, o vaistams, kitoms klinikos išlaidoms, kelionėms ir kt. išleido 100 000 dolerių.

Norint pastoti dirbtinio apvaisinimo būdu, kiaušinėlis apvaisinamas ne moters kūne, o paskui perkeliamas į moters gimdą augti ir vystytis.

Sutuoktiniai kreipėsi į teismą, kaltindami kliniką „CHA Fertility“, du jos savininkus ir direktorius dėl medikų aplaidumo bei tyčinio emocinio streso sukėlimo.

Kaip rašoma ieškinyje, kovo 30 d. moteris pagimdė du berniukus. Ji ir sutuoktinis buvo sukrėsti, pamatę, kad kūdikiai – absoliučiai ne jų genetinės medžiagos. Buvo ankstyvų požymių, kad kažkas vyksta ne pagal planą – ultragarso tyrimas rodė, kad laukiamasi berniukų, nors medikai anksčiau sakė, kad dirbtiniam apvaisinimui nenaudos vyriškos lyties embrionų.

Tada gydytojai pasakė, kad ultragarso tyrimas netikslus. Vėliau paaiškėjo, kad du pagimdyti berniukai ne tik nėra giminingi sutuoktiniams, bet apskritai nėra giminingi vienas su kitu.

Vaisingumo klinikos „CHA Fertility“ interneto svetainėje rašoma, kad „klinika vadovaujasi pareigingumu ir garantuoja klientams aukščiausio lygio asmeninę priežiūrą“.

BBC paprašė vaisingumo klinikos pakomentuoti šį atvejį, tačiau klinika kol kas nepateikė komentaro.
Poros advokatai sakė BBC, kad jų klientai susidūrė su nedovanotinu aplaidumu ir neatsakingu elgesiu.

„Mes kreipiamės į teismą, reikalaudami kompensacijos už klientų nuostolius, taip pat norėdami užtikrinti, kad tokia tragedija daugiau nepasikartos“, – teigė advokatai.