Muitinės kriminalistai pastebi, kad šiemet vis stambėja vienu vilkiku mėginami įvežti cigarečių kontrabandos kiekiai. Jei anksčiau kontrabandos gabentojams buvo įprasta vežti 100–200 dėžių rūkalų, tai dabar mėginama vienu vilkiku įvežti apie 1000 dėžių kontrabandos.

Vilkikas DAF, vairuojamas Baltarusijos piliečio A. R., į Raigardo kelio postą iš Baltarusijos atvažiavo praėjusį trečiadienį, apie 7 val.
Nors vairuotojas deklaravo viso labo į Lenkiją tranzitu per Lietuvą vežantis medžio drožlių plokštes, muitinės kriminalistai turėjo informacijos, kad mašinoje gali būti slepiama kontrabanda, tad vilkikas buvo detaliai patikrintas.

Netrukus paaiškėjo, kad oficialiai gabentos plokštės užėmė tik mažą vilkiko puspriekabės dalį – pakėlę šoninį tentą, muitinės pareigūnai išvydo, jog krovininė mašinos dalis pilna cigarečių dėžių. Iš viso buvo rasta 504 tūkst. pakelių cigarečių „Fest“, „NZ Gold“ ir „Minsk“, pažymėtų baltarusiškomis banderolėmis. Jų vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – daugiau nei 1,66 mln. eurų, praneša Muitinės kriminalinė tarnyba.

Vairuotojas buvo sulaikytas, o Muitinės kriminalinės tarnybos Kauno skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Kauno apygardos prokuratūra. Vėliau Kauno miesto apylinkės teismo sprendimu vyriškis suimtas 2 mėnesiams, jam gresia laisvės atėmimas iki 8 metų.

Muitinės kriminalistai pastebi, kad pastaruoju metu „didėja statymai“ kovos su kontrabanda „fronte“: vis stambėja į Lietuvą vienu vilkiku mėginami įvežti nelegalių rūkalų kroviniai. Jei anksčiau buvo įprasta sulaikytame krovininiame vilkike rasti 100–200 dėžių cigarečių kontrabandą, tai pastarojo pusmečio „standartu“ tapo maždaug 0,5 mln. pakelių (t.y. apie 1000 dėžių) ir apie 1,5 mln. eurų vertės nelegalūs kroviniai.

Šitaip kovo 14 d. ties Lazdijais sulaikyta akustinėmis plokštėmis maskuota 475 tūkst. pakelių (1,54 mln. eurų), kovo 16 d. prie Panevėžio – 560 tūkst. pakelių (1,86 mln. eurų), o gegužės 1–ąją 650 tūkst. pakelių (2,1 mln. eurų) cigarečių kontrabandos siuntos.