Kone visi DELFI kalbinti D. Grybauskaitės patarėjai užtikrino, kad kol kas jų planuose – tik atostogos. Dažnas prasitarė, kad per darbo Prezidentūroje metus kokybiškai pailsėti taip ir nepavyko.

Normalių atostogų neturėjo dešimt metų

„Dar savaitę galvoju tik apie kadencijos pabaigą, stengiuosi nesiblaškyti. Pasiūlymų visuomet yra, o kas bus, tas bus. Dabar galvoju tik apie tai, kaip sėkmingai užbaigti kadenciją su prezidente“, – DELFI sakė spaudos tarnyboje dirbantis Liudas Zakarevičius.

Anot jo, kai dirbi prezidentei, atostogos yra kiek kitokios, tad planuose – poilsis.

„Norėčiau dar paatostogauti truputėlį. Dešimt metų neturėjau normalių atostogų“, – prasitarė pašnekovas.

Liudas Zakarevičius

Planuoja mokslus užsienyje

Švietimo, mokslo ir kultūros grupėje dirbanti Marija Dautartaitė, paklausta apie ateities planus, nurodė, kad po atostogų ketina pradėti naujas studijas.

„Mano planas – atostogos. Nei ilgai, nei trumpai – tiek, kiek reikės“, – sakė ji.

Įvardyti, kokią studijų kryptį rinksis, M. Dautartaitė kol kas nesutiko.

„Aš mokysiuosi. Žadu mokytis užsienyje“, – tepaaiškino pašnekovė.

Julius Dautartas ir Marija Dautartaitė

Žada likti toje pačioje srityje: nieko daugiau gal ir nemoku

Apie atostogas DELFI užsiminė ir prezidentės Spaudos tarnyboje dirbanti Valentina Čeplevičiūtė.

„Dabar dar savaitę užbaigti garbingai, o paskui gal truputį atostogų“, – į klausimą, ką planuoja veikti po D. Grybauskaitės kadencijos pabaigos, atsakė ji.

Anot V. Čeplevičiūtės, dar ne laikas kalbėti apie konkrečius darbo pasiūlymus ar pozicijas.

„Sritis visą gyvenimą buvo ta pati – rašymas. Nieko daugiau gal ir nemoku“, – paklausta, ar žada likti toje pačioje darbo srityje, ar norėtų kažką keisti, sakė pašnekovė.

Įtaria, kad nuo politikos ir valstybės reikalų nenutols

Likti toje pačioje profesinėje srityje žada ir prezidentės vyriausiasis patarėjas Vidaus politikos grupėje Mindaugas Lingė.

„Kol kas tikrai nežinau, ką darysiu, nesu galutinai apsisprendęs. Klausimas, ar dar po liepos 12 d. tiksliai žinosiu. Būtų neblogai turėti šiek tiek ramesnių atostogų. Jei tokia galimybė bus, be abejonės, ja naudosiuosi“, – aiškino jis.

M. Lingė tikino iki šiol dar nesulaukęs jokių konkrečių kvietimų ar naujo darbo pasiūlymų. Jis taip pat užtikrino ir pats aktyviai darbo neieškojęs.

„Gyvenimas tuo ir įdomus, kad yra kažkiek nežinomybės, galimybės keisti ir profilį, ir panašiai. Visada norisi pritaikyti tas savybes, žinias, kurios jau yra sukauptas, tačiau, be abejonės, norisi ir nestovėti vietoje. Nemažai laiko praleista dirbant darbą, kuris vienaip ar kitaip yra tiesiogiai susijęs su politika, su valstybės reikalais, kažkaip, matyt, įtariu, kad labai toli nuo to nenutolsiu ir turbūt nenorėčiau nutolti“, – karjeros planus komentavo pašnekovas.

Mindaugas Lingė

Atostogauti planuoja mėnesį

Dešimtmetį prezidentės Dalios Grybauskaitės vyriausia patarėja dirbusi Daiva UlbinaitėŽinių radijo“ eteryje teigė, kad pirmiausia pailsės ir paatostogaus, o tik tada svarstys, kur panaudoti sukauptas patirtis.

„Aš nežinau, ką veiksiu po liepos 13-os. Iš tikrųjų mėnesį norėsiu turėti atostogų, nes jų neturėjau jau senokai, jas išnaudodavau darbui, – „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ pasakojo D. Ulbinaitė. – Paatostogausiu, tuomet svarstysiu, ką veikti.“

„Amatą turiu, kaip aš sakau. Ir tų patirčių turiu – 17 metų žiniasklaidoje ir 10 Prezidentūroje, dar keleri metai buvo kitur su viešaisiais ryšiais. Manau, kad mano patirtys kažkur bus naudingos. Visada gyvenimas padeda ten, kuri esi reikalingiausias“, – teigė prezidentės patarėja, neseniai pristačiusi knygą apie D. Grybauskaitę „Nustokim krūpčioti“.

Daiva Ulbinaitė

Prezidentės planai neaiškūs

Laidos vedėjas Ridas Jasiulionis pasidomėjo, kiek galimybių, kad po liepos 12-osios prezidentė D. Grybauskaitė eis į pensiją, o kiek – kad užsiims vienokia ar kitokia veikla.

„Nespekuliuosiu tikrai. Nenorėčiau kelti nereikalingų lūkesčių arba galvoti dar kitaip“, – teigė D. Ulbinaitė.

DELFI primena, kad kadenciją baigusi D. Grybauskaitė neliks be padėjėjų. Abiejų kadencijų metu jai talkino jos pačios suformuota komanda, o po kadencijos jai bus skirta ne tik apsauga, bet ir asmeninis vairuotojas ir net keturi padėjėjai.

Anksčiau kadencijas baigusiems prezidentams buvo skiriama po tris padėjėjus. Keturių, o ne trijų, prašė pati prezidentė.