Anykščių kartodromas yra viena iš lietuviškų trasų, kur gali vykti tarptautinio lygio varžybos. Operatoriams atnaujinus dangą sportininkai pastebi, kad didžiojoje trasos dalyje asfaltas yra lygus, be to Anykščių kartodrome nestinga įvairiausios konfigūracijos posūkių, reikalaujančių sportininkų meistriškumo. O kadangi trasa yra greita, joje itin efektingai atrodo pačia galingiausia technika važiuojančių sportininkų kovos.

„BMW Lietuvos kartingo čempionatą“ organizuoja 20-ies metų veiklos sukaktį mininti Lietuvos kartingo federacija. Pasak organizatorių, pagrindinės kryptys, kurioms pastaraisiais metais skiriama daugiausiai dėmesio – orientacija į jaunuosius lenktynininkus bei europines klases, o taipogi saugumas ir masiškumas.

BMW Lietuvos kartingo čempionatas

Augantis dalyvių skaičius, galima sakyti, iliustruoja savotišką šios sporto rūšies renesansą Lietuvoje. Viena iš augančio masiškumo priežasčių – Lietuvos kartingo federacijos taryba sujungė įvairių serijų varžybas į vieną didžiulį renginį. Tad gausus dalyvių būrys į Anykščius susirinks ir artėjantį šeštadienį. Be „BMW Lietuvos kartingo čempionato“ 3-iojo etapo varžybų Anykščiuose vyks Lietuvos kartingo federacijos taurės, „ART Kart“ taurės, „Rotax Lithuania Challenge“ ir „Mėgėjų kartingo akademijos“ lenktynės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją