Antradienio vakarą „Crvena Zvezda“ su vietos „Sūduva“ žais UEFA Čempionų lygos atrankos pirmąsias rungtynes. Marijampolė serbams yra gerai pažįstama – prieš metus jie Lietuvos čempionus eliminavo bendru rezultatu 5:0. Belgrado klubas vėliau iškovojo bilietą ir į grupių etapą, o jame pateikė vieną didžiausių sezono sensacijų – namie 2:0 parklupdė būsimuosius čempionus „Liverpool“.

Abu įvarčius tuomet pelnė Milanas Pavkovas. Pernai į Belgradą persikėlęs puolėjas prieš „Sūduvą“ žaisti dar nebuvo pasiruošęs, tačiau rudenį pradėjo siautėti, užsidirbo šansą debiutuoti Serbijos rinktinėje, o iš viso debiutiniame sezone per 39 mačus įmušė 15 įvarčių. Sezonui pasibaigus „Crvena Zvezda“ sutiko 25-erių futbolininką už 3 mln. eurų parduoti Kinijos „Jiangsu“ klubui.

Vis dėlto „Liverpool“ skriaudikas Kinijoje savo karjeros netęs. Kaip skelbia Serbijos žiniasklaida, M. Pavkovui pasirašant sutartį su „Jiangsu“ įvyko nesusipratimas. Puolėjas prieš padėdamas parašą ant kontrakto suprato, kad kinai jam siūlo per mažą atlyginimą ir užsiprašė 2 mln. eurų per sezoną. Kinai įsiuto dėl tokių serbo užgaidų ir išsiuntė jį atgal į Belgradą.

M. Pavkovas kartu su „Crvena Zvezda“ pirmadienį atvyko į Lietuvą, tačiau nėra žinoma, ar jis gales rungtyniauti. Futbolininkas nedalyvavo vakarinėje komandos treniruotėje, o treneris Vladanas Milojevičius paaiškino, kad puolėjas susirgo ir liko viešbutyje. Serbų žurnalistai spėlioja, jog M. Pavkovas gali neišbėgti į aikštę ir dėl to, kad jau netrukus jis gali būti parduotas Stambulo „Fenerbahče“ klubui.

Jei M. Pavkovas išvyks, jis prisijungs prie būrio kitų šią vasarą „Crvena Zvezda“ ekipą palikusių reikšmingų žaidėjų – Dejano Joveljičiaus, Jonathano Cafu, Gorano Čaušičiaus, karjerą baigusio kapitono Nenado Milijašo ar pernai į „Sūduvos“ vartus mušusio Lorenzo Ebecilio. Jau seniai Belgrade nebežaidžia ir trimis įvarčiais marijampoliečius nubaudęs Nemanja Radonjičius, dabar atstovaujantis „Marseille“.

Vienintelis „Crvena Zvezda“ gretose likęs futbolininkas, pernai pasižymėjęs rungtynėse su „Sūduva“, yra El Fardou Benas. Su DELFI žurnalistu bendravęs Komorų rinktinės puolėjas patikino, kad antradienį pasistengs vėl nepalikti Marijampolės be įvarčio bei pareiškė, kad nepaisant visų praradimų Belgrado komanda yra ne ką mažiau galinga.

El Fardou Benas

„Per treniruotę patikrinau stadiono veją, ji buvo nebloga. Bandysiu mušti čia vėl. Padarysiu viską, kad mano komanda laimėtų. Pernai laimėjome užtikrintai, o šiemet tikimės to paties. Žinoma, suprantame, kad „Sūduva“ pasikeitė. Pasikeitėme ir mes – nors keli žaidėjai išvyko, nesusilpnėjome. Turime naujų žaidėjų ir tą pačią kokybę.

Naujokams reikės laiko prisitaikyti, bet tikrai esame pajėgūs vėl patekti į Čempionų lygos grupių etapą“, – kalbėjo E. F. Benas, pridūręs, jog dabar „Crvena Zvezda“ turi ir du Marijampolėje dar nematytus itin pajėgius futbolininkus, atvykusius į komandą praėjusio sezono eigoje – 2010 metų pasaulio čempionato bronzos medalininką Marko Mariną bei Ganos rinktinės puolėją Richmondą Boakye.

Su savo auklėtiniu sutiko „Crvena Zvezda“ vairininkas V. Milojevičius. Neseniai įsigytais patyrusiais naujokais Janderiu Santana (gynėjas), Jose Canasu (saugas) ir Tomane (puolėjas) patenkintas strategas mano, kad dabar Belgrado ekipa yra stipresnė nei pernai.

„Nesidairau į praeitį, bet manau, kad dabartiniai mano žaidėjai yra geresni už tuos, kuriuos Marijampolėje turėjau prieš metus. Kai kurie žaidėjai išvyko, tačiau nė vieno iš jų nėra gaila, nes turime pajėgių naujokų. Mūsų laukia sunkios rungtynės, tačiau prieš jas jaučiamės labai gerai, nes žinome, kad esame labai gerai pasiruošę“, – spaudos konferencijoje kalbėjo V. Milojevičius.

Kalbėdamas apie „Sūduvą“, treneris pareiškė, kad varžovai pernelyg nustebinti negali, nes jų komanda yra itin panaši į pernykštę. Tiesa, legionierių iš Serbijos, Bosnijos ir Hercegovinos bei Kroatijos svarbą marijampoliečiams akcentavęs specialistas pripažino, kad nors ir liko stabilūs, Lietuvos čempionai sustiprėjo.

„Marijampolės komanda išsaugojo didelę dalį pernai čia žaidusių futbolininkų bei pasipildė pajėgiais naujokais. „Sūduvoje“ žaidžia pajėgūs legionieriai iš mūsų regiono, jie bendradarbiauja su geriausias Lietuvos futbolininkais. Tai disciplinuota komanda su geru treneriu. Tai, kad jie apgynė čempionų titulą, pasako, jog susitinkame su Lietuvos futbolo grandais“, – pasakojo V. Milojevičius.

Pozityviai nusiteikusio 49-erių specialisto nepaveikė ir pirmadienį Marijampolėje visą dieną pliaupęs lietus.

„Nors dar tik liepos pradžia, manau, kad žaisime puikų futbolą, nes žinome rungtynių svarbą. Tikimės lietingo ir vėsaus oro, bet žaisti reikia visur – ir karštu, ir šaltu oru, ir saulei šviečiant, ir lyjant lietui. Tai yra futbolo grožis“, – kalbėjo „Crvena Zvezda“ vairininkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)