Darbai Kotlovkos dujų įleidimo taške Lietuvos-Baltarusijos pasienyje turėtų trukti tris savaites – iki liepos 28 dienos.

„Šiuo laiku dujos į Lietuvą bus tiekiamos iš dviejų šaltinių – Klaipėdos SGD terminalo ir iš Rusijos per Latviją, Kiemėnų dujų įleidimo ir išleidimo tašką“, – BNS pranešė „Amber Grid“.

Pasak įmonės komunikacijos vadovės Lauros Šebekienės, remonto darbai Baltarusijoje suplanuoti jau anksčiau, atlikus vamzdyno diagnostiką ir radus problemų. Anot jo, dujos į Kaliningrado sritį šiuo metu tiekiamos per Latviją.

Magistralinį vamzdyną Minskas-Vilnius dujų perdavimo bendrovė „Gazprom transgaz Belarus“ remontavo ir 2018 bei 2015 metų vasarą, skelbė Baltarusijos žiniasklaida.

Klaipėdos SGD terminale, kuris aprūpina beveik visą Lietuvos dujų poreikį, liepą planuojama priimti 4 dujovežius: 2 didelius ir 2 mažus, pranešė „Klaipėdos nafta“.

Birželį SGD terminalas išdujino 1,5 karto daugiau SGD nei sunaudota Lietuvoje, dalis jų nukreipta į Inčukalnio saugyklą. Šios dujos sudarė 96 proc. į Lietuvą importuotų dujų.