Šalia Klaipėdos uosto įsikursiantis festivalis – didelė staigmena Lietuvos ir kaimyninių šalių elektroninės muzikos fanams, rašoma spaudos pranešime. Festivalio programoje net 20 atlikėjų iš užsienio, tarp kurių Berlyno techno ikona Ellen Allien, italų duetas Boston 168, drum&bass muzikos krikštatėviu vadinamas LTJ Bukem ir iš Brazilijos atvykstanti drum&bass legenda DJ Marky. Programoje numatyti ir atlikėjai iš Lietuvos kurių bus net 31. Tarp vietinių atlikėjų ir garsios grupės: Ministry Of Echology, Junior A, Despotin Fam, Domas & Karu.

Festivalis vyks po atviru dangumi, ant Kuršių marių pakrantės, pietinėje Klaipėdos dalyje. Teritorija, priklausanti Klaipėdos uostui ir Klaipėdos miesto savivaldybei, daugybę metų nenaudojama. Organizatorių teigimu, teritorijos infrastruktūra festivaliui tinkama, o vietovės atmosfera unikaliai žavi.

„Kuršių marios – magiškos ir jos dažnai nuvertinamos kaip ir pati Klaipėda. Manau, gavome vieną gražiausių festivalio vietovių Lietuvoje“, – teigia renginio organizatorius Albertas Žvinys.

„Klaipėda Sound Festival“, žengdama į festivalių rinką, siūlo vieną stipriausių elektroninės muzikos programų Baltijos šalyse. Nors festivalis pirmiausia buvo rengiamas Klaipėdos krašto gyventojams, organizatorių teigimu, aktyviausi bilietų pardavimai yra iš Vilniaus krašto ir Latvijos.

„Žmonės planuoja atvykti ir iš Estijos, Baltarusijos, Danijos, Didžiosios Britanijos. Klaipėdos vardas grįžo į jaunų žmonių žemėlapį – mums tai jau yra pergalė“, – džiaugiasi „Klaipėda Sound“ komanda.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją