Tad susidariusi sudėtinga situacija dėl RVUL vadovo skyrimo yra jau išspręsta. Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) ir J. Kutkauskienė nusprendė užbaigti teisme nagrinėtą ginčą dėl RVUL vadovo konkurso. 2018 m. liepos 31 dieną J. Kutkauskienė buvo komisijos atrinkta konkurso į RVUL vadovo vietą laimėtoja, šio konkurso rezultatai buvo apskųsti teismui, tačiau bylos šalys nusprendė teisminį procesą užbaigti taikos sutartimi.

Sprendimas neskirti J. Kutkauskienės į laimėtas RVUL vadovo pareigas buvo grindžiamas STT pažyma apie J. Kutkauskienę, taip pat VTEK sprendimu, kuriuo buvo pripažinta, kad J. Kutkauskienė pažeidė Viešųjų ir privačiųjų interesų derinimo valstybės tarnyboje įstatymo nuostatas. J. Kutkauskienė teismui taip pat buvo apskundusi ir VTEK sprendimą, kuris 2019 m. birželio 12 d. Vilniaus apygardos administracinio teismo sprendimu panaikintas. Atsižvelgiant į tai, tarp SAM ir J. Kutkauskienės sudaryta taikos sutartis, kurią liepos 3 d. patvirtino teismas.

J. Kutkauskienė savo karjerą pradėjo Valstybinėje akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnyboje kaip vyresnioji specialistė, vėliau tapo padalinio vadove, dirbo Valstybinės ligonių kasos direktoriaus pavaduotojos medicinai, Mykolo Riomerio universitete dėstė Sveikatos teisės pagrindų programą. Prieš užimdama RVUL direktoriaus pareigas ji vadovavo sostinės Karoliniškių poliklinikai.

J. Kutkauskienė yra įgijusi gydytojos bei teisininkės išsilavinimą, apsigynusi teisės srities disertaciją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)