Viso čempionato metu solidžiai iš toli atakavę lietuviai rėmėsi tritaškiais ir bronziniame finale, tačiau skaudžiai nusvilo. Tik mačo pabaigoje pataikyti pradėję Lietuvos 19-mečiai įmetė 7 tritaškius iš 27 (26 proc.).

„Noriu padėkoti žaidėjams už antrą pusę. Jie nenuleido rankų. Pirmoje pusėje negalėjome pataikyti į krepšį: tritaškiai – 0 iš 11. Nesusitvarkėme su įtampa, nes metimus susikūrėme gerus, tiesiog nepataikėme. Taškų daug nepraleidome, gynyba buvo nebloga. Tiesiog nepataikėme“, – apgailestavo G. Petrauskas.

Lietuvos jaunimas kovojo iki galo, bet likus žaisti 21 sekundę svarbiausią mačo metimą pataikė prancūzų lyderis Joelis Ayayi, iš viso surinkęs 33 taškus. Po jo tritaškio varžovai atsiplėšė 69:65 ir pergalės nebepaleido.

„Antroje pusėje pradėjome pataikyti, atsirado didesnis noras. Buvome prisiviję, bet nepataikėme vienos baudos, neperlaužėme rungtynių, o pabaigoje prancūzų pataikyti tritaškiai buvo labai skaudūs“, – kalbėjo G. Petrauskas.

Lietuviams sunkiai sekėsi pataikyti ne tik tritaškius, bet ir baudų metimus. Tikslą pasiekė 15 metimų iš 25 (60 proc. taiklumas). Klaido Metrikio baudos metimas ketvirtojo kėlinio pradžioje galėjo išlyginti rezultatą, tačiau skriejo pro šalį.

„Nesame mes gerai baudas metanti komanda. Baudos yra individualus kiekvieno žaidėjo ritualas. Mes per treniruotes turėjome ir bausmes, bet čia yra labai individualu. Gal pas kažką psichologija, gal pas kažką technika.

Žinoma, sunku laimėti rungtynes nepataikant nei tritaškių, nei baudų“, – pasakojo G. Petrauskas.

Kukliai lemiamose čempionato rungtynėse pasirodė greitai pražangų prisirinkęs ir su 4 taškais rungtynes baigęs Rokas Jokubaitis. Antrame mače iš eilės jam nenusileido Justinas Ramanauskas.

„Vakar Justinas jau su Amerika neblogai sužaidė, todėl tikėjomės daug iš jo ir šiandien. Gavome tą rezultatą, bet čia nėra asmeninė sporto šaka. Nėra taip, kad pralaimėjo kažkuris žaidėjas. Pralaimėjome kaip komanda“, – sakė G. Petrauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)