„Reguliuoti ir reikalauti iš moters, ko ji nenori daryti, tai yra neįmanoma. Ir kam tada kariauti? Gal tada aš tyliai darysiu taip, kaip man reikia“, – gyvenimo būdo laidoje „Kasdienybės herojai“ sako Žilvinas.

48-erių Žilvinas neatrodo sergantis, jis kaip visada pasipuošęs, įdegęs, besišypsantis. Tačiau jau kurį laiką šalia jo nematyti žmonos Elle.

„Mes matėmės prieš porą mėnesių. Ne, mes neišsiskyrėme ir apie jokias skyrybas neina kalba. Vis dėlto, po 7-erių metų gyvenimo tarp Europos ir Australijos, aš supratau, kad tarp mūsų yra labai daug kultūrinių skirtumų. Ta šalis yra puiki, nuostabi ir visi sako – na, kas ten tau blogai, kas ten tau nepatinka. Kai tu nuvažiuoji pabūti mėnesį, du, tris, tai atrodo viskas puikiai, bet kai tu pradedi ten gyventi, tada pamatai visas australiško gyvenimo grimasas.

Man netiko apsimetinėjimas. Atrodo visi draugai, visi nuostabūs, bet jie visi meldžiasi tavo pinigams. Jei tu nori tam pasauly savo vietą susirasti, o ne dirbti kažkokioje užkandinėje ir gyventi nuomojamame bute, tada išlenda kengūros nageliai“, – sako pašnekovas.

Prieš metus pasigirdo žinia, kad Žilvinas jau kurį laiką nebegyvena su Elle, ir jau galvoja apie skyrybas. Žilvinas neslepia, kad jų santykiai iš tiesų išgyveno krizę, tačiau galiausiai pora atrado jiems abiems tinkantį santykių modelį.

„Aš pakeliavau, pabuvau, bet supratau, kad vis dėlto gerai išlaikyti savo tam tikrą nepriklausomybę ir daryti tai, kas tau patinka. Nes jeigu būsi priverstas kažkurį laiką daryti, kas tau nepatinka, ir aukotis – tokie santykiai priveda į nulį, o ypač tarnavimas vienas kitam ir finansinė priklausomybė vienam nuo kito.

Mėnesis ar du – man nėra labai didelis laiko tarpas, mums ne aštuoniolika, mes ne studentai, mums už rankytės susikabinus paplūdimy vaikščioti nereikia. Mes esam pakankamai suaugę, turintys savo verslus. Aš vienintelį dalyką supratau, kad reguliuoti ir reikalauti iš moters kažko, ko ji nenori daryti – yra neįmanoma. Ir kam tada kariauti? Gal tada aš tyliai darysiu taip, kaip man reikia.“

Žilvinas Grigaitis ir buvęs modelis, lietuvių kilmės australė Elle Martin prieš septynerius metus susituokė Australijoje, Melburne. Visi tuomet spėliojo, kuo devyneriais metais vyresnė moteris patraukė Žilviną? Dėl to, kad yra turtinga ir įtakinga našlė? Taigi, gal Žilvinas Australijoje ieškojo tiesiog gero gyvenimo?

Žilvinas neslepia – jis tiek Lietuvoje, tiek ir Australijoje tiesiai šviesiai buvo vadinamas alfonsu, todėl jam reikėjo nemažai pasistengti, kad atsikratytų tokios etiketės.

„Tai tų kalbų visada buvo ir visada jų bus. Ir jos draugams, ir vaikams turėjau daug ką įrodinėti. Visko buvo. Mano kantrybės taurė jau buvo pripildyta. Ilgai kentėjau, kol pasakiau sau – manęs iš namų nieks neišvarė, aš viską turiu, ką aš turiu, todėl galiu susidėti pasą, telefoną bei kreditines korteles, ir išskristi. Ir aš grįžtu pas save į namus. Taigi viskas priklauso man“, – sako Žilvinas.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – naujas interviu su gerai žinomu, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiu žmogumi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (90)