„Nežinau kada buvau tokia išsigandus. Košmaras! Vakar Kalifornijoje patyrėme 6.4 balų drebėjimą. Prabudau ryte nuo krentančių daiktų ir besidaužančių durų garso. <...> šiandien vakare sulaukėm dar didesnio drebėjimo – 7.1 balų!

Buvo nežmoniškai baisu. Visą vakarą iki aš ir visi kaimynai iš aplinkinių butų ir namų sėdėjom kieme, nes namai taip ir liko linguoti“, – rašė ji ir pridūrė, jog žinantieji, kas yra žemės drebėjimas tikrai supras, jog tai nėra juokinga.

DELFI primena, kad kai kuriuos Pietų Kalifornijos regionus supurtęs 7,1 balo stiprumo žemės drebėjimas įvardijamas kaip stipriausias per porą pastarųjų dešimtmečių, skelbia BBC.

Požeminiai smūgiai užfiksuoti nedideliame 0,9 kilometro gylyje. Žemės drebėjimo epicentras nustatytas netoli Ridžkresto miesto, esančio per 240 kilometrų į šiaurės rytus nuo Los Andželo. Po smūgių virtinės įsiplieskė gaisrai. Reaguojant į iškvietimus, įvairiose valstijos vietose prasidėjo intensyvus pagalbos tarnybų darbas.

„Tarp padarinių – gaisrai, dujų nuotėkiai, sužalojimai, nutrūkęs elektros tiekimas, – naujienų agentūrai „Reuters" sakė Ridžkresto miesto merė Peggy Breeden. – Dedamos visos įmanomos pastangos, siekiant suvaldyti situaciją."

Pasak policijos viršininko Jedo McLaughlino, pranešimų apie rimtus sužalojimus kol kas negauta. Remiantis informacija, gauta iš San Bernardino apygardos ugniagesių skyriaus, šįkart žalos padaryta daugiau nei po vakarykščių smūgių, o dabar vis dar tenka kovoti su liepsnomis ir dujų nuotėkiais. Pareigūnai sako iki šiol nežiną, koks tikrasis padarytos žalos mastas ir kiek žmonių patyrė sužalojimų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)