Drebėjimo, kurio židinys buvo seklus, epicentras buvo netoli nedidelio Ridžkresto miestelio. Smūgiai buvo užfiksuoti 20 val. 19 min. vietos (šeštadienį 6 val. 19 min. Lietuvos) laiku, pranešė JAV seismologai. Dieną anksčiau tame pačiame regione įvyko 6,4 balo žemės drebėjimas.

Pasak Jungtinių Valstijų geologijos tarnybos (USGS), naujasis žemės drebėjimas – vadinamosios smūgių virtinės dalis – buvo 11 kartų stipresnis negu dieną anksčiau užfiksuoti „pirminiai požeminiai smūgiai“.

Žemės drebėjimas buvo jaučiamas ir už daugiau kaip 240 kilometrų esančiame Los Andžele.

Naujasis žemės drebėjimas buvo didžiausias Pietų Kalifornijoje nuo 1999 metų, kai Tventinain Palmso jūrų pėstininkų korpuso bazę supurtė 7,1 balo požeminiai smūgiai, rašo leidinys „The Los Angeles Times“.

„Pranešta apie nutrūkusius elektros laidus ... ir *lokalizuotus* energijos tiekimo sutrikimus keliuose Los Andželo rajonuose ... taip pat apie kelias problemas, kurios, regis, yra nedidelės. Nenustatyta JOKIOS didesnės žalos infrastruktūrai“, – tviteryje parašė Los Andželo ugniagesių departamentas.

Vėliau departamentas paskelbė pranešimą, kuriame nurodė, jog, įvertinus padėtį žemėje ir iš oro, nenustatyta „jokios didesnės žalos infrastruktūrai“.

„Nenustatyta jokių mirčių ar sunkių sužalojimų, kuriuos galėtume tiesiogiai susieti su 20 val. 19 min. įvykusiu žemės drebėjimu“, – pareiškė departamento atstovas spaudai Brianas Humphrey.

O Los Andželo policijos viršininkas Michaelas Moore‘as savo oficialioje tviterio paskyroje parašė, jog traukinių ir autobusų eismas nesutriko.

Kalifornijos technologijų instituto seismologė Lucy Jones per ketvirtadienį įvykusią spaudos konferenciją įspėjo, jog „egzistuoja maždaug vieno iš dvidešimties tikimybė, kad šioje vietoje artimiausiomis dienomis įvyks didesnis žemės drebėjimas – kad mes dar nematėme didžiausio šios (smūgių) virtinės žemės drebėjimo“.

Penktadienį ji tviteryje parašė: „Gi žinote, jog mes sakome, kad egzistuoja maždaug vieno iš dvidešimties tikimybė, jog po vieno žemės drebėjimo įvyks dar didesnis? Tai yra būtent ta viena tikimybė iš dvidešimties.“