Naujagimė vardo laukė dvi savaites

Paulius ir Lina antrajai dukrai vardą rinko labai atsakingai, kas užtruko kiek ilgiau nei planuota.

„Iš tiesų dukrelė be vardo buvo beveik dvi savaites. Intensyviai svarstėme pasirinkimą, juk vaiką vardas lydės visą jo gyvenimą, todėl vardą rinkome atsakingai“ , – prisiminimais dalijosi jauna šeima.

„Savo mažajai princesei davėme Marijos vardą. Paulius seniai svajojo, kad norėtų savo mergaitę pavadinti šiuo vardu, tik pirmajai dukrelei radom kita vardo variantą - sujungėme savo vardus. Taip pat, kadangi šiandieninėje aplinkoje vyksta vis didesnė globalizacija, paaugę vaikai gali mokintis, keliauti, dirbti užsienyje ar tiesiog gyvenime dažnai būti tarptautinėje aplinkoje, tad Marija - aiškus, lengvas ir suprantamas vardas visomis kalbomis, be to, kaip mes sakom, jis „tikras“, labai moteriškas bei skambus vardas“ , – pasakojo Lina Bagdanavičienė.

Antrosios dukrelės laukimas – atnešė naujų atradimų

Lina, paklausta kaip pranešė artimiesiems apie šeimos pagausėjimą atviravo, kad norėjo šią žinią pranešti žaismingai, rašoma spaudos pranešime.

„Paulinai parūpinom marškinėlius, ant kurių priekio buvo užrašyta „Ir vėl tai įvyko“, o ant nugaros „Gegužę turėsiu broliuką arba sesytę!“. Aprengėme ją ir nieko nesakę paleidome lakstyti po namus, laukėme jų reakcijų. Tėvai ir sesės sureagavo labai audringai, labai džiaugėsi ir buvo nustebę tokio pranešimo būdo“, - sakė ji.

Paulius ir Lina paklausti, kaip vyresnioji dukrelė Paulina reagavo į šeimos pagausėjimą - atviravo, kad nuo pat laukimosi pradžios, dukrelė buvo pratinama prie minties, kad turės sesytę arba broliuką.

„Gimus mažylei, jai nebuvo jokio streso, kad namuose atsirado dar viena mažoji šeimininkė. Artimieji buvo perspėti, kad nešant lauktuves mažajai, būtinai nepamirštų ir Paulinos, juk ją irgi reikia pasveikinti, kad jau pagaliau turi mažąją sesutę. Esame maloniai nustebinti, kad Paulina labai noriai padeda, saugo mažąją sesytę, myluoja, mus visus tildo, kad nepažadintume jos ir ramina ją, kai verkia.“

Tėvystės rūpesčiai – kraitelio ruošimas

Ruošiantis dukrelės Marijos gimimui Pauliaus ir Linos šeimos laukė viena svarbiausių užduočių – pasirūpinti naujagimei skirtomis prekėmis. Lina atviravo, kad rinkdamasi naujus pirkinius stengėsi vadovautis įgyta motinystės patirtimi ir pirkti mažiau, bet kokybe pasižyminčius daiktus.

„Neskubėjau iš anksto visko susipirkti, nebuvau iš tų mamyčių, kurios nuo pirmųjų nėštumo dienų perka vaikeliui rūbelius, o ir lytis nebuvo iš anksto žinoma. Svarbiausia man buvo įsigyti kokybišką vaikišką vežimėlį ir turėti rūbelių tik ką gimusiai naujagimei. Tačiau lovytę, vonelę ir kitus būtiniausius kūdikiui daiktus turėjau nuo pirmosios dukrelės, tad ir pirkinių buvo šį kartą mažiau“, - sako ji.

„Rinkdamiesi vaikišką vežimėlį mąstėme apie komfortišką, ypač saugų, prabangų, patogų bei išskirtinio dizaino vežimėlį. Dažnai su šeima būname lauke ir mėgstame pasivaikščioti po miškingas apylinkes, tad prioritetą teikėme manevringai važiuoklei, kad ratukai lengvai sukinėtųsi, taip pat gana daug keliaujame, tad buvo svarbu, kad lopšys būtų ypač lengvas bei turėtų kompaktiškai susilankstomą ir funkcionalią važiuoklę.

O kadangi visa vasara prieš akis, norėjome šviesaus vežimėlio, su saugiu lopšiu, kuris pasižymi termoreguliacija, kas garantuoja kūdikiui komfortą tiek vėsiu tiek labai karštu vasaros oru. Visas šias mums svarbias charakteristikas turėjo būtent „Tutis Viva life“ vežimėlis. Vežimuką bei autokėdutę jau teko išbandyti ir ne vieną kartą. Kai toks nuostabus oras, beveik ištisą dieną mažylė praleidžia savo vežimėlyje kieme. Esam labai patenkinti pasirinkimu, jis išpildė mūsų visus lūkesčius“, - pasakojo Lina.

Dvi meilės – šeima ir muzika

Paulius paklaustas, kaip jaučiasi dviejų mergaičių tėčio rolėje, atviravo: „Visuomet norėjau didelės šeimos, tad džiaugiuosi jog esu pagerbtas tarp trijų damų. Norėtųsi ir gausesnės šeimos ateityje, bet nėra taip lengva užauginti vaikus, tad viską padiktuos ateitis ar turėsim ir daugiau atžalų.“

Paulius atvirauja, kad muzika jų šeimoje užima didelę dalį: „Net muzikos dirbtuvės ir įrašų studija čia pat namuose, tad visa šeima prisijungia net ir nenorėdami“, – dalijosi garsus dainininkas Paulius.

Šiuo metu Paulius ne tik džiaugiasi tėvystės džiaugsmais, bet taip pat ruošiasi naujos dainos premjerai bei kelionei į Italiją stažuotis klasikinio vokalo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)