Anksčiau teigęs, kad koalicinė sutartis negalios, jei „socialdarbiečiams“ Seimo vadovo posto neužleis V. Pranckietis, dabar G. Kirkilas tvirtina, kad parlamento vadovo postas jo vedamai partijai nebėra esminis siekinys.

„Šiandien tas klausimas nėra svarstomas, mūsų koalicijos partneriai valstiečiai liepos viduryje kvies savo taryba, spręs šį klausimą. Tai nėra mums svarbiausias dalykas“, - po koalicijos sutarties pasirašymo sakė G. Kirkilas. Jo teigimu, nepaisant to, kad pasirašytoje koalicinėje sutartyje Seimo pirmininko postas nurodytas „socialdarbiečiams“, daliai šios partijos narių šis postas kelia abejonių.

„Sutartyje įrašyta, bet dar mano paties partijoje – prezidiumas abejoja dėl šito. Bet patikėkit, ši pozicija tuščia nebus, jeigu keistųsi Seimo pirmininkas“, - sakė G. Kirkilas.

ELTA primena, kad trečiadienį derybose dėl valdančiosios koalicijos suformavimo dalyvaujantys „socialdarbiečiai“ po partijos prezidiumo posėdžio pareiškė, jog koalicinę sutartį pasirašys, tačiau reikalauja atstatydinti Seimo pirmininką. Jo kėdė tokiu atveju atitektų „socialdarbiečiams“.

Kitą dieną „socialdarbiečių“ frakcijos seniūnas Andrius Palionis teigė, kad Seimo vadovo postas „socialdarbiečiams“ nėra prioritetas. Jo teigimu, perleisti Seimo pirmininko kėdę „socialdarbiečiai“ nereikalauja, o tai pasiūlė, anot A. Palionio, pats „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis.

Penktadienį Seime keturių partijų, daugiau nei mėnesį trukusių derybų metu formavusių valdančiąją koaliciją – „valstiečių“, „tvarkiečių“, „socialdarbiečių“ ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) pirmininkai pasirašė koalicinę sutartį. Be Vyriausybės programos punktų suderinimo, buvo pasidalinti ir ministrų postai.