„Mane buvo nupirkę ir pasodinę į auksinį narvelį, – juokiasi vietoje nenustygstanti Natalija, o surimtėjusi priduria. – Iš tiesų tai dirbau nuostabiai kompanijai: išskirtinėmis sąlygomis turėjau galimybę treniruoti išskirtinius žmonės.“

Pasibaigus ilgiau kaip dešimtmetį trukusiam kontraktui, N. Murnikovienei teko iš naujo peržvelgti savo gyvenimą ir apsispręsti, ką veiksianti toliau. Labiausiai neramino tai, ką pamatė veidrodyje – tad apie savo vardo sporto studiją svajojanti moteris galiausiai ryžosi kardinaliems pokyčiams, kuriuos patikėjo SV plastinės chirurgijos centro daktarui Sauliui Vikšraičiui.

Gimnastė pasukusi į kultūrizmą

Praėjusio amžiaus devintame dešimtmetyje N. Murnikovienė tapo viena pirmųjų Lietuvos moterų kultūrisčių, o po kelerių metų – ir pirmąją profesionalia sportininke iš Rytų Europos. Klaipėdietė sako, jog kultūrizmas jai ne tik grąžinęs sveikatą bei davęs gražų kūną, bet ir suteikęs pelningą profesiją, rašoma spaudos pranešime.

„Daugiau nei dešimt metų lankiau sportinę gimnastiką, kuri mane suluošino. Turėjau stuburo išvaržą, problemų su meniskais, lūžusį raktikaulį ir, aišku, buvo sudaužyti visi rankų pirštai, kojų kauliukai. Gydytojai man prognozavo ateitį pataluose“, – prisimena N. Murnikovienė.

Tačiau viskas pasikeitė įstojus į tuometį Kūno kultūros institutą. Čia ir įvyko pirmoji pažintis su kultūrizmu – sako, pradžioje tenorėjusi numesti svorio, kuris priaugo užkandžiaujant legendinėje Kauno spurginėje.

„Pamačiau pirmąsias varžybas, kurias į Kauną atvežė treneris Saulius Misevičius. Ten dovanas visokias dovanoja. Taip užsimaniau... Man, kaip iš neturtingos šeimos, tai pasirodė tikra svajonė“, - karjeros pradžią prisimena sportininkė.

Pasaulinis pripažinimas

Vos per šešerius metus Nataliją Murnikovienė tapo pasaulio čempione. Pradžioje mergina laurus skynė tuometinėje Tarybų Sąjungoje, o Lietuvai atkūrus nepriklausomybę – jos vardas nuskambėjo net tik Europoje, bet ir visame pasaulyje.

„Prasidėjo titulai. Prasidėjo pinigai. Kultūrizmas mane reanimavo gyvenimui. Norėjau vėl gyventi, įdomiai gyventi. Man patiko mano kūnas. Jaučiausi graži“, – prisimena N. Murnikovienė.

Turbūt įdomiausias tarpsnis N. Murnikovienės gyvenime prasidėjo sudalyvavus prestižiškiausiame planetos profesionalų turnyre „Ms. Olympia“. Dvejus metus iš eilės ji lipo ant prizininkų pakylos. Vėliau sekė pelningas kontraktas.

„Trejus metus važinėjau iš valstijos į valstiją: filmavausi reklaminiuose video, fotografavausi... net amerikietiškose imtynėse teko dalyvauti, – pasakoja N. Murnikovienė – Amerikiečiams labai patinka raumeningos moterys. Ir kuo raumenys didesni, tuo geriau“

Į Lietuvą profesionali sportininkė grįžo dėl šeimos ir vaikų.

„Kita sportinė veikla“ Lietuvoje

„Nors daug kas abejojo, ar kultūristė gali turėtų vaikų, pastojau. Tada nusprendžiau, kad užtenka – reikia gimdyti. Taip ir baigiau profesionalios sportininkės karjerą, grįžau į Lietuvą“, – pasakoja N. Murnikovienė.

Lietuvoje legendinė sportininkė susilaukė dviejų vaikų. Juos paauginusi, Klaipėdoje ėmė vesti individualias treniruotes. Sakė, jog tuomet tai buvusi visiška naujovė. „Kai ėjau išsiimti verslo liudijimo, tai jie net nežinojo kaip pavadinti tai, kuo užsiimu. Atsimenu įrašė „kita sportinė veikla“, – juokiasi Natalija.

Darbo profesionali sportininkė nestokojo. Pasakoja, kad per tuos metus ir savo treniruočių metodiką sukūrusi, ne kartą buvo kviesta paskaitas skaityti tiek Lietuvoje, tiek už jos ribų. Šiuo metu N. Murikovienė sako daugiausiai dirbanti su nugaros skausmus kenčiančiais žmonėmis. Tam, pasirodo, užtenka keturių bazinių pratimų.

„Kai nurengi žmogų – viskas ir paaiškėja. Vienas raumuo pertemptas, kitas neišsivystęs, mentė atsikišusi, kita nusileidus... Aš ne gydytoja, bet žmogų išmokyti gyventi be skausmo galiu“, - sako asmenine trenere dirbanti Natalija.

Verčia naują gyvenimo lapą

Šiais metais, pasibaigus daugiau nei dešimtmetį varžiusiam kontraktui, Natalija daug ką iš naujo vertino – sprendė, o kas gi toliau. Planus atidaryti savo vardo sporto studiją turinčią moterį labiausiai neramino išvaizda.

„Buvo nuostabūs metai, bet atėjo laikas išeiti į pasaulį. Tada pažiūrėjau į veidrodį ir supratau, kad dar negaliu. Žmonės juk mane prisimena tokią, kokia aš buvau seniau, kai buvau jaunesnė, – sako Natalija – Ką su kūnų daryti, aš žinau, bet veidui mano amžiuje jokia gimnastika padėti nebegalėjo.“

Profesionali sportininkė ir trenerė pagalbos nusprendė ieškoti plastinės chirurgijos centre. Sako ilgai rinkosi, bet jai patikę vieno plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytojo darbai.

„Nataliją Murnikovienę žinojau kaip Europos ir Pasaulio kultūrizmo čempionę. Vartant žurnalus, man buvo įsiminęs jos išraiškingas ovalo formos veidas, ryškūs antakiai, įkypos akys. Tačiau, kai Natalija atvyko į konsultaciją, atvirai pasakysiu, aš jos nepažinau“, – sako dr. S. Vikšraitis pripažindamas, jog lengva nebuvo.

Šiandien moteris atrodo geru dešimtmečiu jaunesnė, labiau pasitiki savimi ir sako drąsiai žvelgianti į ateitį.

„Jau dabar turiu būrį žmonių, kuriuos treniruoju ir mokau, kaip išsivaduoti nuo stuburo skausmų, - sako švitinti Natalija Murnikovienė. – Tai mano svajonė. Dievas man kažkodėl tai davė... ir aš pradedu naują gyvenimo etapą.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (176)