Apie tai A. Gudžius ir jo treneris sužinojo tik ketvirtadienį.

Pradžioje trenerį pasiekė informacija, kad disko metimo aikštė apskritai bus likviduojama, vėliau paaiškėjo, kad norint gauti parašą Ažuolyno rekonstrukcijos darbams, ji turi būti nugriauta, bet vėliau bus įrengta nauja.

Su atsakingais Kauno savivaldybės atstovais DELFI nepavyko susisiekti visą ketvirtadienį vakarą. Galiausiai Savivaldybės Sporto skyriaus vedėjas Mindaugas Šivickas atsakė į DELFI laišką, savo atsakyme „kviečia gerbiamą trenerį į Draugystės parką, kur bus sudarytos visos sąlygos siekti geriausių rezultatų“.

Pateikiame Kauno savivaldybės Sporto skyriaus vedėjo M. Šivicko atsakymą:

„Ąžuolyne, šalia rekonstruojamo stadiono įrengtas Metimų sektorius (treniruojasi disko, ieties metimo sportininkai ir kt.). Jis buvo įrengtas 2005 m., kai buvo ruošiamasi Europos lengvosios atletikos U-20 čempionatui.

Jis buvo įrengtas kaip laikinas statinys. Vėliau Kaune vyko ir kiti įvairaus lygio Europos lengvosios atletikos čempionatai, tad tas metimų sektorius ir jo egzistavimas būdavo vis pratęsiamas.

Tačiau dabar egzistuojančio metimų sektoriaus leidimas yra pasibaigęs ir Statybų inspekcija yra surašiusi aktą, kad Metimų sektorius turi būti išardytas.

Kitaip sakant, kol neperkelsime šios erdvės, negalėsime pradėti Ąžuolyno rekonstrukcijos. (Kol vyks Ąžuolyno rekonstrukcija, ši vieta bus perduota rangovui ir taps statybviete, kur negalės vykti jokia sportinė veikla).

Todėl buvo priimtas sprendimas, kol vyks Ąžuolyno rekonstrukcija lengvaatlečiams skirtą erdvę perkelti į Draugystės parką. Po rekonstrukcijos lengvaatlečiams skirta erdvė išliks, nes tai tiesiog būtina, pašonėje turint S. Dariaus ir S. Girėno stadioną.

Gerbiamą trenerį V. Kidyką kviečiame apsilankyti kartu su mumis Draugystės parke, kuriame sportininkams bus skirta dar didesnė erdvė nei Ąžuolyno parke ir bus sudarytos visos sąlygos siekti geriausių rezultatų“.

Tiesa, penktadienį ryte vėl nebuvo galima susisiekti su šio laiško autoriumi ir pasitikslinti, ar apie šiuos planus jau žino lengvosios atletikos bendruomenė, nuo kada pasaulio čempionui planuoti treniruotes Draugystės parke ir ką reiškia – „visos sąlygos“?

PAPILDYTA 12.15 val. Penktadienį priešpiet Kauno savivaldybė išplatino pranešimą žiniasklaidai, kuriuo bandė raminti lengvaatlečius, bet nieko konkretaus dėl jų treniruočių vietos pasakyti nesugebėjo.

„Ar vykstant rekonstrukcijos darbams sportininkai galės treniruotis metimų sektoriuje, šiandien pasakyti negalime. Bet darysime viską, kad galėtų. Viskas paaiškės tik tada, kai pasibaigus konkursui turėsime rangovą ir susėdę su juo viską susiderinsime. Bet kokiu atveju iki rekonstrukcijos pradžios būsime pasiruošę atsarginį planą, kur sportininkai galėtų treniruotis darbų metu. Tą planą rasime bendradarbiaudami su sportininkais ir treneriais“, – cituojamas Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Tadas Metelionis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)