Kiek žinome, taisyti darbus jie jau seniai baigė, o, pavyzdžiui, anglų, lietuvių kalbos ir kitus rezultatus vis atidėlioja. Iš pradžių buvo sakyta, jog šių egzaminų rezultatai bus atskleisti birželio 28 d. Tačiau nebuvo, buvo perkelta į šią dieną – liepos 4.

Visą naktį abiturientai, mažai miegoję, atsibudę pamato NEC svetainėje parašyta, jog visgi rezultatai bus rodomi nuo 15 val. Mes negalime suprasti, kokie ten antžmogiai dirba, jiems gyvenimas jau yra susiklostęs, tačiau mums labai daug ką nulems egzaminai. Kodėl mes per juos turime gadintis sveikatas, nervų sistemas, gerti vaistus?

Dalis žmonių yra jautrūs, jau vien pamatę rezultatus gali labai sureikšminti.Tai kam dar kankinti mus, jaunus žmones? Jie gauna atlyginimus, tačiau labai neatsakingai žiūri į savo pareigas.Šiandien galbūt atskleis vienus rezultatus, bet negi ir kitus taip vilkins ir apsimetinės?

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt arba spauskite apačioje.

Nacionalinio egzaminų centro komentaras:


Esame informavę, kad chemijos, fizikos, užsienio kalbos (prancūzų), užsienio kalbos (vokiečių) valstybinių brandos egzaminų rezultatai bus skelbiami birželio 28 d. Biologijos, informacinių technologijų, lietuvių kalbos ir literatūros ir užsienio kalbos (anglų) valstybinių brandos egzaminų rezultatai – liepos 4 d. Likusiųjų pagrindinės sesijos egzaminų – geografijos, istorijos, matematikos ir užsienio kalbos (rusų) – liepos 11–12 dienomis. Vienu metu skelbiami kelių valstybinių brandos egzaminų rezultatai. Kandidatų darbų įvertinimas yra svarbiausia, bet ne vienintelė procedūra, kurią reikia atlikti su kandidatų darbais iki rezultatų paskelbimo ir skenuotų darbų kiekvienam kandidatui parodymo. Technologinės tvarkymo procedūros užtrunka, bet ne ilgiau, negu numatome.


Siekiame užtikrinti, kad mokinys, prisijungęs prie egzaminų rezultatų skelbimo sistemos, galėtų matyti kelių laikytų brandos egzaminų rezultatus vienu metu, tad ir nustatyta konkreti diena ir valanda, nuo kada bus prieinami laikytų egzaminų rezultatai.