Už prekystalio stovėjusi mergina DELFI pasakojo, kad šie ledai itin patinka mažiesiems, tačiau orui įšilus jais gaivinasi ir suaugusieji.

„Mes juos vadiname kosminiais ledais, tai amerikietiškas produktas, – pasakojo į Lietuvą ledus atvežęs verslininkas Mindaugas Žilys. – Ledus gaminančios įmonės šeimininkų tėtis ilgus metus dirbo NASA, todėl, matyt, tarp to ir šių ledų formos yra kažkokia sąsaja.“

Beje, šių ledų galima rasti ir Kaune, ir Vilniuje, tačiau gaminami jie ne Lietuvoje. „Latviai gamina tuos ledus, patį produktą. Jie turi licenziją gaminti Europoje, o mes – prekiauti Lietuvoje“, – teigė verslininkas M. Žilys.

Kosmoso ledai

Vyras pasakojo, kad įvairiais ledais prekiauja jau maždaug šešerius metus. „Būna, kad keičiasi tik ledų popierėliai, skoniai. O šis produktas išskirtinis ir labai įdomus. Jau kelerius metus domėjomės šiuo produktu ir nusprendėme surizikuoti, įgyvendinome tam tikrus šeimininkų reikalavimus ir tapome atstovais Lietuvoje“, – pasakojo M. Žilys.

Už indelį ledų, kurie primena žirnelius, teks sumokėti du eurus. „Kaina tokia labiau pritaikyta Lietuvai, – pasakojo verslininkas. – Vokietijoje ar Austrijoje tokie ledai kainuoja ko gero net kartą brangiau: ir keturis, ir penkis eurus. Mūsų kaina pakankamai arti lietuviškų kainų.“

Beje, šie ledai gaminami itin žemoje temperatūroje, o vėliau ir laikomi kur kas šalčiau nei įprasti ledai. „Jie gaminami 197 laipsnių šalčio temperatūroje ir ragaujami 35-40 laipsnių šalčio, kai įprasti ledai ragaujami atšaldyti iki 12-18 laipsnių šalčio“, – vardijo M. Žilys.

Kosmoso ledai

Kaip vieną privalumų jis įvardijo ir pateikimą – ledų gabalėliai beriami į beisbolo kepurėles primenančius indelius.

„Pateikimas bent kartą priverčia sustoti, paragauti, nueiti iki jūros, grįžtant galbūt dar kartą susidomėti ir paragauti kitą skonį“, – šyptelėjo M. Žilys.

Kosmoso ledai – ne pirmas išskirtinis produktas J. Basanavičiaus gatvėje. Prieš kelerius metus poilsiautojus sužavėjo burbuliniuose vafliuose pateikti ledai, kuriuos verslininkai gardino ir grietinėle, ir šokoladu, ir įvairiais pagardais.

Kosmoso ledai

Prieš metus J. Basanavičiaus gatvėje išdygo ir tailandietiškų ledų kioskelis. Kaip teigė kioską atidaręs verslininkas, ledai gaminami iš natūralių produktų, todėl yra visiškai kitokio skonio nei tie, kurių galima rasti parduotuvėse.

Ledai – ne vienintelis produktas, kuriuo poilsiautojus vilioja Palangos verslininkai. Šįmet čia galima rasti ir ilgiausias bulvytes Lietuvoje – net 30 centimetrų ilgio bulvytes, kurios ruošiamos iš specialios, iš Olandijos atgabenamos masės.

Šalčiausi ledai Palangoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)