Dar 25 aktyvistams iš pagrindinės opozicinės Bangladešo nacionalistų partijos (BNP) Pabnos teismas skyrė įkalinimo iki gyvos galvos bausmes, o 13 kitų narių – 10 metų įkalinimo bausmes, naujienų agentūrai AFP sakė prokuroras Akhtaruzzamanas Mukta.

„34 iš nuteistųjų dalyvavo, kai teisėjas paskelbė verdiktą. Kiti daug metų slapstosi“, – sakė jis.

BNP, kurios lyderė Khaleda Zia pernai buvo įkalinta už korupciją jos šalininkų politiškai motyvuota laikomoje byloje, sakė, kad trečiadienio verdiktu siekiama paralyžiuoti partiją.

„Tai sufabrikuota byla, o verdiktas yra farsas“, – AFP sakė BNP atstovas Rizvi Ahmedas. Jis pridūrė, kad tokį teismo sprendimą vyriausybė sufabrikavo norėdama įbauginti opoziciją.

Pasak prokuroro, 1994 metų rugsėjį BNP aktyvistai apšaudė į traukinį, kuriuo važiavo Sh. Hasina, tuomet – opozicijos lyderė, ir svaidė į jį Molotovo kokteilius, kai jis pasiekė Išvardį, kur Sh. Hasina turėjo pasakyti kalbą mitinge.

Buvo sužeisti keli žmonės, tarp jų – vienas dabartinis Sh. Hasinos vyriausybės ministras. Policijai teko atsakyti ugnimi, kad suvaldytų padėtį, nurodė prokuroras.

Sh. Hasina į valdžią grįžo 2009 metais. Šių metų gruodį ji laimėjo trečią kadenciją iš eilės. Stebėtojai sakė, kad rinkimai turėjo trūkumų, bet Sh. Hasina tvirtina, kad laimėjo sąžiningai.