„Copa America“ pusfinalyje antradienį argentiniečiai 0:2 nusileido turnyro šeimininkams brazilams. Įvarčius nugalėtojams pelnė Gabrielis Jesusas ir Roberto Firmino, Brazilija finale žais su Čile arba Peru.

L. Messi kritikavo VAR teisėjų ir pagrindinio arbitro Roddy Zambrano darbą ir nuviliantį sprendimą neskirti 11 m baudinio Sergio Aguero prieš 71-ą min. pelnytą antrąjį brazilų įvartį.

„Jie nebuvo geresni nei mes. Pirmas įvartis buvo ankstyvas, o antrasis kilo dėl to, kad S. Aguero negavo 11 m baudinio, – kalbėjo L. Messi. – Teisėjai darė daug klaidų, tačiau jie nė karto nepasinaudojo VAR technologija,o tai yra neįtikėtina“.

Argentinos rinktinės kapitonas tęsė: „Įvairių kontaktų metu jie priimdavo sprendimus brazilų naudai ir šis „mėšlas“ blaškė mūsų dėmesį per visas rungtynes. Žinoma, tai nėra pasiteisinimas, tačiau reikia peržiūrėti, išanalizuoti ir neleisti, kad kažkas tokio turnyre pasikartotų ateityje. Manau, žaidėme puikiai. Pastangos buvo milžiniškos, tačiau atlygio nesulaukėme.“

Argentiniečiai į Allisono ginamus brazilų vartus smūgiavo 14 kartų, o Brazilija – vos 4. Be to, „Albiceleste“ dukart drebino varžovų vartų skersinį.

Per grupės varžybų etapą 32-ąjį gimtadienį atšventęs L. Messi per savo karjerą prieš brazilus žaidė 10 kartų, laimėjo 3, vienas rungtynes sužaidė lygiosiomis, šešiskart pralaimėjo ir pelnė 4 įvarčius.

Argentina svajonę laimėti „Copa America“ turnyrą pirmą kartą nuo 2007 metų turės atidėti mažiausiai metams – 2020-ųjų turnyras vyks Argentinoje ir Kolumbijoje.

„Mes turėjome patekti į finalą, nes tikrai to nusipelnėme. Tačiau kartais futbolas būna neteisingas, – kalbėjo Argentinos nacionalinės ekipos strategas Lionelis Scaloni. – Šiandien nepavyko, tačiau neabejoju, kad visa komanda jau galvoja apie revanšą kitais metais.“

L. Messi iki šiol nelaimėjo nė vieno titulo su Argentina ir tai, kaip visuomet sulaukia didelio atgarsio interneto erdvėje. Socialiniuose tinkluose diskusijose dėl geriausio futbolininko vardo atsinaujino L. Messi palyginimas su portugalu Cristiano Ronaldo. Pastarasis su nacionaline ekipa 2016 metais laimėjo Europos čempionatą, o šiais metais – inauguracinį UEFA Tautų lygos turnyrą.

















Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)