20-metį rusų kilmės Kanados žaidėją (27-a vieta ATP reitinge) vilnietis (ATP-77) įveikė rezultatu 7:6 (7-0), 6:4, 6:3.

Antrą ratą Vimbldone R. Berankis taip pat buvo pasiekęs 2010 ir 2015 metais. Tuomet jis nugalėjo atitinkamai australą Carsteną Ballą ir austrą Andreasą Haiderį-Maurerį.

Šįkart lietuviui padėjo ne tik protingas žaidimas, šalti nervai lemiamais epizodais bei akivaizdžiai gera sportinė forma, bet ir varžovo vidiniai demonai.

D. Shapovalovas pernai išgarsėjo kaip jauniausias žaidėjas nuo 2005 metų, patekęs į geriausių planetos tenisininkų trisdešimtuką.

Vis dėlto pastaruoju metu jo rezultatai smuko žemyn – nesėkmė antradienį buvo penkta iš eilės.

Kanados atstovui dar trūksta patirties varžantis ant žolės, bet didesnė problema – nestabili vidinė pusiausvyra.

Banguotai žaidęs tenisininkas atliko 40 „winnerių“, bet kartu padarė net 34 neišprovokuotas klaidas (R. Berankis – atitinkamai 25 ir 15). Be to, jis neišnaudojo nė vienos iš 5 galimybių laimėti varžovo padavimus, o ramybės stygių liudijo nepamatuoti vaizdo peržiūros prašymai, pavyzdžiui, vos prasidėjus setui.

Pralaimėjimą R. Berankiui ir pats D. Shapovalovas pirmiausia aiškino savo psichologinėmis klaidomis.

„Treniruotėse jaučiuosi nuostabiai. Taigi, problema slypi manyje, ir jos niekas kitas be manęs paties neišspręs.

Pasikalbėsiu apie tai su savo komanda, galbūt kreipsiuosi į psichologą. O galbūt man reikėtų žmogaus, kuris praeityje pats yra patyręs kažką panašaus, patarimo. Manau, tai tikrai pagelbėtų“, – svarstė tenisininkas, kuriam nepadėjo į Didžiąją Britaniją atkakusių jo bičiulių palaikymas iš tribūnos.

Beje, antradienį 14-ame Vimbldono aikštyno korte žiūrovų akį traukė ne tik D. Shapovalovo draugai-teletabiai.

Prieš lietuvio ir kanadiečio dvikovą čia apsilankė Kembridžo kunigaikštienė Kate Middleton – Jungtinės Karalystės princo Williamo žmona stebėjo tautietės Harriet Dart pergalę prieš amerikietę Christiną McHale.

Tuo metu R. Berankio antrame rate laukia akistata su 34-erių prancūzu Jo-Wilfriedu Tsonga. Tai bus pirmasis šių tenisininkų tarpusavio susidūrimas.

Šiuo metu 72-ą vietą ATP rikiuotėje užimantis veteranas 2011 ir 2012 metais žaidė Vimbldono turnyro pusfinalyje.

Praeityje aukščiausiai iki penktos pozicijos geriausiųjų reitinge užkopęs prancūzas pirmame rate 6:2, 6:1, 6:4 sutriuškino australą Bernardą Tomičių (ATP-96).

Jeigu R. Berankiui pavyktų pirmą kartą karjeroje iškopti į trečią Vimbldono ratą, ten jo gali laukti dar tituluotesnis varžovas – antroji planetos raketė Rafaelis Nadalis.

33-ejų ispanas, triumfavęs Vimbldone 2008 ir 2010 metais, antrame rate varžysis su kortų padauža iš Australijos Nicku Kyrgiosu (ATP-43).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)