„Nėra jokių išgyvenimų ar rūpesčių. Susidėlioja prioritetai, bet jei pačios to nepadarysime, niekas ir nepadarys. Ji yra labai ramus vaikas ir neįsivaizduoju, kaip gali būti kitoks vaikas (šypsosi)“, – sakė ji bei pridūrė, kad iš ne vieno tėvo jau girdėjo, jog reikėtų dar palaukti, nes vaikelio charakteris pasireikš vėliau. Tačiau to Ineta nepastebėjo nei augindama vyresnėlę, nei dabar, kai namuose krykštauja pagrandukė.

Motinyste I. Stasiulytė mėgavosi ir susilaukusi pirmagimės Upės. „Vieni mane galbūt ir laikytų laisvamane ar atsipalaidavusia mama, kuriai niekas nerūpi. Tačiau aš viskuo ir domiuosi, ir skaitau. Man daug kas patinka, bet nesureikšminu dalykų, kurie to neverti.

Jei ateis etapas kai ji rėks, na, kas gali būti tokio baisaus? Parėks ir nuraminsiu. Man ne pasaulio tragedija, kad vaikas viešoje vietoje rėkia. Pati galbūt nesu įsitempusi, dėl to ir vaikas nerėkia“, – sako ji.

Tačiau kartu Ineta palaiko ir mamas, kurios elgiasi kiek kitaip ar vaikus augina pasitelkdamos kitus principus. „Aš palaikau bet kokį mamos jausmą, nes tik ji žino, kas geriausia jos vaikui. Galėčiau sakyti, kad ką jos čia išsigalvoja, bet kaip jos galvoja, taip ir yra.

Mano sesuo iki krikštynų jokioje viešoje vietoje nerodo savo vaiko. Tai yra jos tikėjimas, kad gali nužiūrėti ar dar kaip nors pakenkti. Iš pradžių labai tuo stebėjausi. Juk vaikas yra ir šiaip apsaugotas. Pagavau save taip mąstant, bet tada pagalvojau, kad jei mama taip jaučia, tai ir yra tiesa bei reikia taip daryti. Pakrikštys ir tada viskas bus kitaip. Mes, mamos, turime didelę galią. Žinau ir konkretų atvejį suaugusio žmogaus. Mama jam vaikystėje kartodavo, kad ką jis bedarys gyvenime, jį lydės sėkmė. Dabar jam visi aplinkiniai ir sako, kad viskas, ko jis besiimtų, jį lydi sėkmė.

Mama savo vaikui gali įkrauti tiek pozityvo, tiek ir negatyvo. Jei visko bijos, taip ir nutiks. Viskas, ką turime, patys ir susikuriame. Galų gale, kalbame apie tai ir savo vaikus mokome to, ką patys esame patyrę. Reikia pirmiausiai dirbti su savimi“, – pasakojo DELFI pašnekovė.

Anot I. Stasiulytės, nors dabar sunku būti be mažylės, kurią ji vis dar žindo, laiko su mylimuoju taip pat pakanka, o ir nutolti nuo mergaitės nesinori. „Be vaikų dabar ir nepavyksta (juokiasi). Maitinu ir visur būname kartu. Tačiau mes ir prisibūname kartu (su Deividu Meškausku). Ji (dukrelė) gana rami ir 23:30 užmiega, o keliasi tik 9 val. ryto. Iš ryto mes ir kavą išgeriame kartu su Deividu, ir vakare galime pasėdėti kartu. Mes niekada nesikeliame naktį nuo pat jos gimimo. Nei vienos nakties bemiegės neturėjome. Tikrai pasisekė, kad ji tokia rami“, – džiaugėsi populiari aktorė.

Vis dėlto svarbiausiu aspektu, kai tenka pasiskirstyti šeimos darbus ir vaiko auginimo rūpesčius, ji įvardija norus. Skirstantis darbus neturėtų būti prievartos ir priekaištų, dėl kurių dažniausiai santykiuose ir kyla konfliktai.

„Viskas turėtų būti daroma laisva valia. Tik jei pervargstu, aš paprašau pagalbos. Aš ir pati nieko neprivalau, tačiau viską darau su noru ir iš meilės, todėl viskas gerai ir pavyksta. Jei bambėsiu ir būsiu sukandusi dantis, nieko iš to gero nebus. Vėliau tik atsiras su vaiku visiškai nesusijusi situacija ir aš ant vyro išsirėksiu. Viskas baigsis didžiuliu konfliktu ir vis tiek niekam niekas nebus aišku.

Kaip tik dėl to tik jausdama, kad rankos nebelaiko, paprašau Deivido padėti ir panešioti vaikeklį, palaikyti, o jei jis sako, kad dabar negali, abu ramiai pakvėpuojame, pasisodiname ją šalia ir pasėdime. Tai irgi įgūdis.

Reikia atskirti tai, kada gali pabūti su savimi. Aš susidėlioju darbus ir galėdama skirti laiko sau, pavyzdžiui, išgeriu kavos. Neišmuš niekas iš manęs to puodelio. Jei Frėjai nereikia mano dėmesio, galiu su kuo nors ir susitikti. Mamai svarbu nepamiršti ir savo poreikių“, – pasakojo pašnekovė.

DELFI primena, kad žinoma pora susipažino televizijos šokių projekte „Šok su manimi". Ilgai karu šokusi pora greitai pajautė jausmus vienas kitam ir aistrą. Vėliau juos taip pat buvo galima vis dažniau sutikti renginiuose ar pristatymuose.

Deividas jau turi sūnų Adomą iš ankstesnių santykių su dainininke Rūta Ščiogolevaite, o I. Stasiulytė augina dukrą Upę, kurios tėtis – žinomas tango mokytojas Eduardas Gimenezas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (98)