Ingredientai

šviežių žaliųjų žirnelių (galima naudoti ir konservuotus) 250 g
česnako 2 skiltelės
šviežių mėtos lapelių 12 vnt.
alyvuogių aliejaus 3 v. š.
druskos žiupsnelis
maltų juodųjų pipirų a. š.
ciberžolės miltelių a. š.
šiek tiek aliejaus kepimui
Nauja vasariška užtepėlė jūsų sumuštiniams ar prie daržovių. Puikiai tinka su grilyje keptomis cukinijomis, pievagrybiais.

Gaminimo eiga

1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite žirnelius. Kepkite apie 7 minutes, kol žirneliai suminkštės. Iškepusius atvėsinkite. Jeigu naudojate konservuotus tuomet kepinti nereikia.

2. Visus ingredientus sudėkite į maisto trintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės. Jeigu sunkiai trinasi, įpilkite dar šaukštą aliejaus. Druskos dėkite pagal skonį. Paruoštą užtepėlę laikykite šaldytuve.

Skanaus!

Žaliųjų žirnelių ir mėtų užtepėlė

Receptu dalijasi tinklaraštis „Wise taste“.

Projektas „Tapk auGalingas“

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai