Vyriausybės atstovės Klaipėdos ir Tauragės apskrityse pareigas toliau eis ekonomistė Daiva Kerekeš, o Vilniaus ir Alytaus apskrityse – advokatas Julius Arlauskas.

D. Kerekeš taip pat bus laikinoji Vyriausybės atstovų įstaigos vadovė, laikinai bus Vyriausybės atstove Šiauliuose ir Telšiuose. J. Arlauskas, paskirtas Vyriausybės atstovu Vilniaus ir Alytaus apskrityse, taip pat laikinai eis Vyriausybės atstovo pareigas Kauno ir Marijampolės bei Panevėžio ir Utenos apskrityse.

Premjeras S. Skvernelis naujiesiems Vyriausybės atstovams palinkėjo sėkmės darbuose.

Šie du valstybės pareigūnai paskirti pagal naują Savivaldybių administracinės priežiūros įstatymą, kuris nustato kitokią, negu iki šiol galiojo, Vyriausybės atstovų paskyrimo tvarką (nerengiant konkurso) ir kitokį Vyriausybės atstovo institucijos veiklos modelį. Pagal nuo 2019 m. liepos 2 d. įsigaliosiančias nuostatas, šiuo metu veikiančios dešimt Vyriausybės atstovų apskrityse tarnybų bus reorganizuotos į vieną Vyriausybės atstovų įstaigą: vietoje dešimties Vyriausybės atstovų savivaldybių administracinę priežiūrą vykdys penki Vyriausybės atstovai – po vieną Vilniaus ir Alytaus, Kauno ir Marijampolės, Panevėžio ir Utenos, Klaipėdos ir Tauragės bei Šiaulių ir Telšių apskrityse.

Pagrindinė Vyriausybės atstovo funkcija – prižiūrėti, ar savivaldybės laikosi Konstitucijos, įstatymų ir ar vykdo Vyriausybės sprendimus.