„Tarybos paprašėme leidimo, kad valdyba turėtų teisę, jeigu bus toks poreikis, partijos vardu kalbėtis su valdančiąja dauguma“, - Eltai sakė Darbo partijos pirmininkas Viktoras Uspaskichas.

Visgi jis nerodė didelio optimizmo, kad perspektyvoje šiam partijos organui gali tekti įsijungti į diskusijas su valdančiaisiais. V. Uspaskichas teigia, kad „darbiečiai“ savo paslaugas pasiūlė ir daugiau to nebedarys.

„Ar reikės derėtis, priklauso nuo valdančiosios daugumos. Jeigu bus pasiūlymas, tada galima kalbėti, kol pasiūlymo nėra - mes patys daugiau nesisiūlysim, nes jau vieną kartą pasakėme", - pabrėžė „darbietis“.

Ketvirtadienį po koaliciją formuojančių politinių jėgų pasitarimo nuspręsta derybas dėl valdančiosios daugumos pratęsti iki kitos savaitės. Pranešta, kad derybos dėl valdančiosios koalicijos, likus keliems nesutarimams, nėra baigtos ir sutarties dėl valdančiosios koalicijos pasirašymas planuojamas kitos savaitės penktadienį.

Gerų žinių V. Uspaskichas neturėjo frakciją Seime praradusiai Tvarkos ir teisingumo partijai. Šios politinės jėgos lyderis Remigijus Žemaitaitis yra teigęs, kad turi viltį, jog Darbo partijos taryba persigalvos atšaukusi Valentina Bukauską iš „tvarkiečių“ frakcijos.

Du parlamentarus mišrioje Seimo narių grupėje turinti Darbo partija, užtikrintai tvirtino V. Uspaskichas, subyrėjusios Tvarkos ir teisingumo partijos gelbėti neketina.

ELTA primena, kad pastarąją savaitę parlamentaras V. Bukauskas oficialiai paliko Seimo frakciją Tvarka ir teisingumas. Dėl to Seime nebeliko 7 narius turėjusios frakcijos Tvarka ir teisingumas. Pagal Seimo Statutą, frakciją gali sudaryti ne mažiau kaip 7 Seimo nariai.

Vadovaujantis ankstesniu Darbo partijos tarybos sprendimu, tiek V. Bukauskas, tiek kitas „darbietis“ Andrius Mazuronis turėtų dirbti Mišrioje Seimo narių grupėje.

Tačiau apie galimybę gelbėti sugriuvusią Tvarkos ir teisingumo frakciją, į ją įstojant, užsimena viena iš „valstiečių“ lyderių Agnė Širinskienė. Pasak dienraščio „Lietuvos rytas“, ji apie tai užsiminė ketvirtadienį vykusiame valdančiosios frakcijos posėdyje.