Jeanas-Claude'as Romand'as, kurio byla įkvėpė knygą ir porą filmų, 1993 metais nužudė savo tėvus, žmoną ir du vaikus, nes šeima netrukus galėjo sužinoti apie dvejopą jo gyvenimą.

Beveik 20 metų J.-C. Romand'as apsimetinėjo, kad yra sėkmės lydimas gydytojas ir tyrėjas, dirbantis Ženevoje įsikūrusiai Pasaulio sveikatos organizacijai (PSO).

Jis praėjusį vakarą buvo paleistas iš Sen Moro kalėjimo netoli Buržo miesto centriniame šalies regione, penktadienį sakė advokatas Jeanas-Louis Abadas.

Balandžio 25 dieną apeliacinis teismas sutiko lygtinai paleisti J.-C. Romand'ą.

65 metų J.-C. Romand'as dvejus metus bus sekamas elektroninių prietaisų pagalba ir privalės gyventi teismo nustatytame rajone. Apeliacinis teismas taip pat uždraudė jam susisiekti su bylos šalimis ir kalbėtis su žiniasklaida „apie nusikaltimus, kuriais buvo apkaltintas“.

Jo byla Prancūzijoje buvo žavimasi, apie ją parašyta Emmanuelio Carrere'o knyga „Konkurentas“ (L'adversaire), pagal kurią 2002 metais buvo pastatytas filmas su garsiu prancūzų aktoriumi Danieliu Auteuiliu.

Bylos istorija pasitarnavo ir labai gerai įvertintam 2001 metų filmui „Pertrauka“ (L'emploi du temps).

J.-C. Romand'as nuo šeimos nuslėpė, kad jam nepavyko įgyti gydytojo kvalifikacijos, ir tvirtino, kad yra PSO aukšto rango tyrėjas.

Gresiant demaskavimui ir ant kulnų lipant kreditoriams, J.-C. Romand'as, kuriam tuo metu buvo 38 metai, 1993-iųjų sausio 9-ąją įvykdė minėtas žmogžudystes.

Žmoną jis nužudė kočėlu, tada nušovė septynerių dukterį bei penkerių sūnų, o paskui nužudė tėvus.

Po visko jis nuėjo namo, išgėrė barbitūratų ir padegė savo namą. Tačiau atvykę ugniagesiai jį surado gyvą, nors ir be sąmonės.