Abu lietuviai praėjusį sezoną praleido Milano „Olimpia“ gretose, bet netrukus jų keliai išsiskirs.

M. Kuzminskas patvirtino, jog palieka lūkesčių nepateisinusių Italijos flagmanų stovyklą.

29-erių puolėjas Milane praleido pusantrų metų. Jis neslėpė, jog į ekipos sudėtį daug investavęs klubas neatsitiktinai liko ir be Italijos čempiono titulo, ir be Eurolygos atkrintamųjų varžybų.

„Pernai panašiu metu buvau susitikęs su ekipos prezidentu ir sakiau jam, kad komandą reikėtų formuoti apie vietinius žaidėjus ar bent jau europiečius. Turime Kauno „Žalgirio“ pavyzdį, parodantį, ką gali vieningumas, gera atmosfera rūbinėje. Milane jos tikrai trūko.

Pavyzdžiui, neturėjome bendrų vakarienių, net sezonui pasibaigus nebuvome niekur kartu susirinkę. Taip ir dorai neatsisveikinome – tiesiog išlipome iš autobuso ir išsiskirstėme savais keliais. Taip neturėtų būti“, – pasakojo vilnietis, kandžiai atsiliepęs apie dvejus metus „Olimpia“ vadovavusį trenerį Simone Pianigiani.

M. Kuzminsko manymu, reikalus Lombardijos sostinėje turėtų pataisyti naujuoju strategu tapęs Italijos krepšinio autoritetas Ettore Messina, kuris turės itin plačius įgaliojimus – „Olimpia“ sugrąžinti „krepšinio profesorių“ iš NBA lygos pavyko kartu pasiūlius jam ir prezidento postą.

„Manau, šią vasarą Milanas visas ligas išsigydė“, – teigė M. Kuzminskas.

Panašios nuomonės laikosi ilgalaikę sutartį su „Olimpia“ tebeturintis A. Gudaitis, neabejojantis, jog ekipos lyderiui Mike'ui Jamesui E. Messina nebeleis aikštėje daryti viską, ko tik amerikietis užsimano.

„Kiek jam buvo galima praėjusiame sezone, tiek nebus kitame. Visai kitas treneris atėjo“, – pažymėjo A. Gudaitis.

Pastarasis suintensyvino reabilitaciją po vasarį patirtos sunkios traumos, kuomet aukštaūgiui plyšo kairės kojos kryžminiai kelio raiščiai.

Kaip ir M. Kuzminskas, 26-erių vidurio puolėjas yra Lietuvos rinktinės, vasaros pabaigoje keliausiančios į planetos pirmenybes Kinijoje, kandidatų sąraše.

„Dėl rinktinės man truputį sunkiau nei Mindaugui, bet niekada nesakyk niekada. Kokia tikimybė žaisti pasaulio čempionate? Sunku procentais paskaičiuoti, tarkime 50 ir 50“, – paklaustas, ar spės išsilaižyti žaizdas, svarstė A. Gudaitis.

Tuo metu M. Kuzminskas dėl savo buvusio bendraklubio turi nuogąstavimų.

„Jei tik nuo Artūro priklausytų, jis tikrai žaistų. Bet yra klubas. Jo „patariamasis“ žodis viską ir nulemia. Jei atvirai, manau, kad Artūrui bus sunku“, – abejojo rinktinės senbuvis.

Jis taip pat realistiškai vertino turnyro burtus, pasiuntusius lietuvius į „mirtininkų“ grupę kartu su Australija, Kanada bei Senegalu.

„Blogai reagavau, galėjo tie burtai būti geresni. Bet nieko nepadarysi. Individualiai mes niekad nebūname stipresni už varžovus, „popieriuje“ neišsiskiriame, bet galime tai padaryti kovine dvasia, komandiniu žaidimu.

Tokiuose turnyruose visko gali nutikti, nes kiekvienas mačas turi labai didelę kainą. Pavyzdžiui, praėjusiame Europos čempionate buvome pirmi savo grupėje, nerealiai žaidėme. Jei ne vienos rungtynės su Graikija, gal net dėl medalių būtume kovoję. Bet aštuntfinalis nepasisekė, ir visas čempionatas liko kaip žiauri nesėkmė“, – samprotavo M. Kuzminskas.

Prieš pasaulio čempionatą jam dar reikės užbaigti naujo klubo paieškas. M. Kuzminskas neslėpė kontaktavęs su „Žalgiriu“, kuriam atstovavo 2010-2013 metais.

„Kalbėjomės dar sezonui nesibaigus. Aš norėjau ilgiau palaukti, „Žalgiris“ norėjo greičiau sukomplektuoti sudėtį. Ir tai natūralu. Jei ne kitą sezoną, tai ateityje – manau, šitos durys dar neuždarytos“, – sakė krepšininkas.

Savo ruožtu, A. Gudaitis taip pat susilaukė klausimo apie „Žalgirį“. Paprašytas prisiminti 2015 metų vasarą lietuvišką krepšinio turgų sudrebinusį savo perėjimą iš Kauno ekipos į Vilniaus „Lietuvos rytą“, aukštaūgis tvirtino turėjęs tam priežasčių.

„Buvo visokių atsiliepimų apie mane. Tiesa ta, kad tais metais įvyko konfliktas klube su kai kuriais treneriais ir personalu. Nemačiau galimybės likti. Išvažiuoti į užsienį tuo metu galimybės taip pat neturėjau, tad liko vienintelis variantas“, – pasakojo A. Gudaitis, pridūręs, jog ateityje labiau norėtų grįžti į „Žalgirį“, o ne „Rytą“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)